Mihoen met ham, prei en wortel

Opbrengsten1 portie
 200 g mihoen of rijstvermicelli, beetgaar gekookt
 200 g magere hamlap, in dunne reepjes
 100 g preiringetjes
 100 g winterwortel, flinterdunne reepjes
 1 eetlepel verse gember, geschild, geraspt
 2 teentjes knoflook, geschild, geperst
 3 eetlepels zoete ketjap of hoisinsaus
 2 afgestreken theelepels chilivlokken of 3 theelepels sambal oelek
 15 cl groente- of gevogeltebouillon
 zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

Vier eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de dunne reepjes hamlap roerbakken. Preiringetjes, winterwortel en geraspte gember al roerend toevoegen. Bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron maximaal 5 minuten verwarmen. Goed omscheppen. De zoete ketjap, geperste knoflook en chilivlokken toevoegen. Iets laten afkoelen en de beetgare mihoen of rijstvermicelli erdoor roeren. Op smaak brengen met weinig zout.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de lichtzoete toets van de ketjap, de frisse toets van de gember en de licht pikante smaak van de chilivlokken of sambal oelek.

Ingrediënten

 200 g mihoen of rijstvermicelli, beetgaar gekookt
 200 g magere hamlap, in dunne reepjes
 100 g preiringetjes
 100 g winterwortel, flinterdunne reepjes
 1 eetlepel verse gember, geschild, geraspt
 2 teentjes knoflook, geschild, geperst
 3 eetlepels zoete ketjap of hoisinsaus
 2 afgestreken theelepels chilivlokken of 3 theelepels sambal oelek
 15 cl groente- of gevogeltebouillon
 zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
Mihoen met ham, prei en wortel