Bereidingswijze:
Vier eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de dunne reepjes hamlap roerbakken. Preiringetjes, winterwortel en geraspte gember al roerend toevoegen. Bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron maximaal 5 minuten verwarmen. Goed omscheppen. De zoete ketjap, geperste knoflook en chilivlokken toevoegen. Iets laten afkoelen en de beetgare mihoen of rijstvermicelli erdoor roeren. Op smaak brengen met weinig zout.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de lichtzoete toets van de ketjap, de frisse toets van de gember en de licht pikante smaak van de chilivlokken of sambal oelek.
0 opdieningen