Bereidingswijze:
In een wok of braadpan 4 eetlepels olie verhitten en de blokjes vlees aan alle kanten kort aanbraden. Stukjes sjalot, stukjes rode paprika en bouillon toevoegen en op de laagste hittebron ruim 60 minuten stoven. Tegen het einde van het stoven de fijngemalen komijnzaadjes en geperste knoflook toevoegen en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout. De gare blokjes vlees met wat saus, met de verwarmde gele erwtenpuree over voorverwarmde borden verdelen. Met blokjes winterwortel en fijngeknipte verse munt garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van de meeste van deze bieren past goed bij de licht kruidige smaak van de saus in combinatie met het smeuïge, zachte vlees, het lichte zoetje van de gele erwtenpuree en de frisse toets van de verse munt.
Bereidingswijze:
In een wok of braadpan 4 eetlepels olie verhitten en de blokjes vlees aan alle kanten kort aanbraden. Stukjes sjalot, stukjes rode paprika en bouillon toevoegen en op de laagste hittebron ruim 60 minuten stoven. Tegen het einde van het stoven de fijngemalen komijnzaadjes en geperste knoflook toevoegen en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout. De gare blokjes vlees met wat saus, met de verwarmde gele erwtenpuree over voorverwarmde borden verdelen. Met blokjes winterwortel en fijngeknipte verse munt garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van de meeste van deze bieren past goed bij de licht kruidige smaak van de saus in combinatie met het smeuïge, zachte vlees, het lichte zoetje van de gele erwtenpuree en de frisse toets van de verse munt.