Afdrukopties:

Gele erwtenpuree met lamsvlees en wortel

Opbrengsten1 portie

 400 g lamsschouder of lamsbout, blokjes
 200 g gele erwtenpuree, gekookt, niet te fijn gepureerd, verwarmd
 150 g (winter)wortel, geschild, kleine blokjes, beetgaar gestoomd
 1 kleine rode paprika, zaadlijst verwijderd, kleine stukjes
 2 sjalotten, geschild, kleine stukjes
 2 tenen knoflook, geschild, geperst
 3 theelepels fijngemalen komijnzaadjes
 20 cl groente- of gevogeltebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 1 eetlepel verse munt, fijn geknipt
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

In een wok of braadpan 4 eetlepels olie verhitten en de blokjes vlees aan alle kanten kort aanbraden. Stukjes sjalot, stukjes rode paprika en bouillon toevoegen en op de laagste hittebron ruim 60 minuten stoven. Tegen het einde van het stoven de fijngemalen komijnzaadjes en geperste knoflook toevoegen en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout. De gare blokjes vlees met wat saus, met de verwarmde gele erwtenpuree over voorverwarmde borden verdelen. Met blokjes winterwortel en fijngeknipte verse munt garneren.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van de meeste van deze bieren past goed bij de licht kruidige smaak van de saus in combinatie met het smeuïge, zachte vlees, het lichte zoetje van de gele erwtenpuree en de frisse toets van de verse munt. 

Voedingswaarden

0 opdieningen

Opdien grootte