Zwarte bonen met rijst

Categorie
Opbrengsten1 portie
 250 g gekookte zwarte bonen, uit blik of pot
 1 kleine rode ui, geschild, in kleine blokjes of stukjes
 2 teentjes knoflook
 1 theelepel Cayenne peper of een klein Spaans pepertje, zonder zaadjes
 1,50 dl gevogelte-of groentenbouillon
 gekookte witte- of zilvervliesrijst
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

In een braadpan de zwarte bonen met de bouillon verwarmen. Blokjes of stukjes rode ui erdoor roeren en op de laagste hittebron gedurende 15 tot 20 minuten stoven. Na het stoven de Cayenne peper erdoor roeren. Voor een extra pikante smaak het flinterdun gesneden Spaans pepertje erdoor roeren.

2

De gekookte witte- of zilvervliesrijst en warme zwarte bonen over schaaltjes of kleine bordjes verdelen.

3

Aanbevolen bieren: pilsener, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale tussen 5 en 7 vol%.

Ingrediënten

 250 g gekookte zwarte bonen, uit blik of pot
 1 kleine rode ui, geschild, in kleine blokjes of stukjes
 2 teentjes knoflook
 1 theelepel Cayenne peper of een klein Spaans pepertje, zonder zaadjes
 1,50 dl gevogelte-of groentenbouillon
 gekookte witte- of zilvervliesrijst
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

In een braadpan de zwarte bonen met de bouillon verwarmen. Blokjes of stukjes rode ui erdoor roeren en op de laagste hittebron gedurende 15 tot 20 minuten stoven. Na het stoven de Cayenne peper erdoor roeren. Voor een extra pikante smaak het flinterdun gesneden Spaans pepertje erdoor roeren.

2

De gekookte witte- of zilvervliesrijst en warme zwarte bonen over schaaltjes of kleine bordjes verdelen.

3

Aanbevolen bieren: pilsener, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale tussen 5 en 7 vol%.

Notes

Zwarte bonen met rijst