Zeewolf, tomaten-bleekselderijsaus, saffraanrijst

Opbrengsten1 portie
 500 g zeewolffilets
 200 g tomaten, uit blik of pot, blokjes
 1 (grote) bleekselderijstengel, zonder draadjes, stukjes
 2 kleine sjalotten, geschild, stukjes
 3 afgestreken theelepels pikante chilivlokken
 25 cl groente- of gevogeltebouillon
 2 eetlepels bloem
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

Vier eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de blokjes tomaat, stukjes sjalot en bleekselderij roerbakken. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron ruim 30 minuten laten pruttelen. Tegen het einde van het verwarmen het stoofvocht iets inkoken en de pikante chilivlokken en zout toevoegen. Warm houden. De filets met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Gelijkmatig met bloem bestuiven. Olie in een koekenpan (bijvoorbeeld: anti-aanbaklaag) verhitten en de filets om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. Samen met de warme saus over voorverwarmde borden verdelen.

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tusen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren combineert goed met de volmondige smaak van de saus en de pikante toets van de chilivlokken.

Ingrediënten

 500 g zeewolffilets
 200 g tomaten, uit blik of pot, blokjes
 1 (grote) bleekselderijstengel, zonder draadjes, stukjes
 2 kleine sjalotten, geschild, stukjes
 3 afgestreken theelepels pikante chilivlokken
 25 cl groente- of gevogeltebouillon
 2 eetlepels bloem
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:

Vier eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de blokjes tomaat, stukjes sjalot en bleekselderij roerbakken. Bouillon toevoegen en op de laagste hittebron ruim 30 minuten laten pruttelen. Tegen het einde van het verwarmen het stoofvocht iets inkoken en de pikante chilivlokken en zout toevoegen. Warm houden. De filets met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Gelijkmatig met bloem bestuiven. Olie in een koekenpan (bijvoorbeeld: anti-aanbaklaag) verhitten en de filets om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. Samen met de warme saus over voorverwarmde borden verdelen.

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tusen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren combineert goed met de volmondige smaak van de saus en de pikante toets van de chilivlokken.

Notes

Zeewolf, tomaten-bleekselderijsaus, saffraanrijst