Afdrukopties:

Zeeduivelspiesjes met rode paprikasaus, harissa, komijn en Brand Zwaar Blond

Opbrengsten1 portie

 500 g zeeduivelfilet, of andere stevige vissoort
 2 kleine rode paprika’s
 2 sjalotjes
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 3 theelepels harissa (Noord-Afrikaanse pepersaus)
 1,50 dl groenten- of gevogeltebouillon
 1 tot 2 theelepels komijnzaadjes
 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 2 eetlepels vers citroensap
 2 eetlepels verse korianderblaadjes
 peper uit de molen en zout, naar smaak
1

De zeeduivelfilet in gelijkmatige blokjes snijden en in een mengkom met vers citroensap en 4 eetlepels olie gedurende 30 tot 40 minuten marineren. Af en toe omkeren.

2

De sjalotjes en knoflook schillen en in stukjes snijden. De zaadlijst en zaadjes uit de rode paprika verwijderen en in stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een wok of braadpan verhitten en de stukjes rode paprika en sjalot kort roerbakken. Bouillon toevoegen, hittebron op de laagste stand zetten en gedurende 20 tot 25 minuten met de deksel op de wok of pan stoven.

3

Vijf minuten voor het einde van de stooftijd de harissa (Noord-Afrikaanse pepersaus uit een blikje of tube) en de uitgeperste teentjes knoflook erdoor roeren en verder stoven. De saus zo fijn mogelijk pureren en vervolgens zeven en warm houden. Harissa is te verkrijgen in Noord-Afrikaanse voedingswinkels en grote supermarkten, afdeling specerijen/kruiden. Op smaak brengen met peper en zout.

4

De gemarineerde blokjes vis aan spiesjes rijgen en onder de grill van de oven of op een grillpan of de op de barbecue aan beide kanten kort roosteren. Na het roosteren met de fijngemalen komijnzaadjes bestrooien en met verse korianderblaadjes garneren. Serveren met de warme saus, vergezeld van couscous of wilde rijst.

5

Een goed gekoeld glas Brand Zwaar Blond bij dit gerecht serveren. De combinatie van fruitigheid en aangename bitterheid van dit bier, zorgt voor een aangename ondersteuning van het pikante karakter van de saus in combinatie met de komijn.