Zeebaarsfilet met prei, mosterd en ZHB Londen Tripel

Opbrengsten1 portie
 500 g verse zeebaarsfilet of andere stevige vissoort, in plakken
 2 kleine preien, buitenblad verwijderd, in dunne ringetjes
 4 eetlepel crème fraîche
 15 cl groente- of gevogeltebouillon
 2 eetlepel bloem
 zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
 3 eetlepel grove, licht pittige mosterd
1

Eventuele graatjes met een pincet uit de zeebaars verwijderen. De zeebaarsfilet met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

2

In een wok of braadpan 3 eetlepels olie verhitten en de ringetjes prei zeer kort glazig bakken. Bouillon al roerend toevoegen, hittebron op de laagste stand zetten en 10 tot 15 minuten stoven. Tegen het einde van de stooftijd de mosterd en crème fraîche erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.

3

De bloem gelijkmatig over de plakken zeebaarsfilet verdelen. Olie in een koekenpan (met antiaanbaklaag) verhitten en de filets om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. Zo warm mogelijk serveren met de preisaus, vergezeld van bijvoorbeeld kleine aardappelkroketjes en blokjes gekookte winterwortel vermengd met kleine gekookte doperwten.

4

Een goed gekoeld glas ZHB Londen Tripel erbij serveren. Dit frisse bier van 8 vol% met een fruitige, licht bittere afdronk past goed bij de smaak van de grove, licht pittige grove mosterd in combinatie met de licht zilte smaak van de gebakken zeebaars

Ingrediënten

 500 g verse zeebaarsfilet of andere stevige vissoort, in plakken
 2 kleine preien, buitenblad verwijderd, in dunne ringetjes
 4 eetlepel crème fraîche
 15 cl groente- of gevogeltebouillon
 2 eetlepel bloem
 zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
 3 eetlepel grove, licht pittige mosterd

Aanwijzingen

1

Eventuele graatjes met een pincet uit de zeebaars verwijderen. De zeebaarsfilet met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

2

In een wok of braadpan 3 eetlepels olie verhitten en de ringetjes prei zeer kort glazig bakken. Bouillon al roerend toevoegen, hittebron op de laagste stand zetten en 10 tot 15 minuten stoven. Tegen het einde van de stooftijd de mosterd en crème fraîche erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.

3

De bloem gelijkmatig over de plakken zeebaarsfilet verdelen. Olie in een koekenpan (met antiaanbaklaag) verhitten en de filets om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. Zo warm mogelijk serveren met de preisaus, vergezeld van bijvoorbeeld kleine aardappelkroketjes en blokjes gekookte winterwortel vermengd met kleine gekookte doperwten.

4

Een goed gekoeld glas ZHB Londen Tripel erbij serveren. Dit frisse bier van 8 vol% met een fruitige, licht bittere afdronk past goed bij de smaak van de grove, licht pittige grove mosterd in combinatie met de licht zilte smaak van de gebakken zeebaars

Notes

Zeebaarsfilet met prei, mosterd en ZHB Londen Tripel