Zeebaarsfilet met komkommer, rode paprika, rode ui , harissa en Brand IPA

Opbrengsten1 portie
 450 g zeebaarsfilet, of vergelijkbare stevige vissoort
 4 eetlepels geschilde blokjes komkommer
 4 eetlepels •blokjes rode paprika, zonder zaadjes
 4 eetlepels geschilde en ontpitte blokjes tomaat
 2 eetlepels blokjes geschilde rode ui
 1 eetlepel fijngehakte verse blaadjes koriander
 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 2 eetlepels vers citroensap
 3 theelepels harissa
 2 eetlepels bloem
 1 kropje botersla, schoongemaakt
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

In een mengkom de blokjes komkommer, rode paprika, blokjes tomaat en rode ui mengen met 3 eetlepels olie, het verse citroensap en de harissa. Harissa is een pikante, kruidige rode pepersaus, die oorspronkelijk uit Tunesië in Noord-Afrika afkomstig is.

2

Deze saus is in blikjes of tubes bij veel grote supermarkten en Noord-Afrikaanse en Oosterse voedingswinkels verkrijgbaar.

3

Deze salsa op een koele plek bewaren. De zeebaarsfilet of vergelijkbare stevige vissoort in blokjes of plakjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten en vervolgens met bloem bestuiven.

4

Drie eetlepels olie in een wok verhitten en de blokjes of plakjes roerbakken tot de buitenkant lichtbruin van kleur is. Iets laten afkoelen en met een blaadje botersla omwikkelen.

5

Verse blaadjes koriander over de salsa verdelen en bij de omwikkelde vis serveren.

6

Een goed gekoeld glas Brand IPA erbij drinken. Dit verfrissende bier van 7 vol% met een fruitig aroma, citrus toets en een aangename bitterheid in de afdronk is een aangename begeleider van de pittige salsa bij dit gerecht vanwege de toevoeging van harissa.

Ingrediënten

 450 g zeebaarsfilet, of vergelijkbare stevige vissoort
 4 eetlepels geschilde blokjes komkommer
 4 eetlepels •blokjes rode paprika, zonder zaadjes
 4 eetlepels geschilde en ontpitte blokjes tomaat
 2 eetlepels blokjes geschilde rode ui
 1 eetlepel fijngehakte verse blaadjes koriander
 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 2 eetlepels vers citroensap
 3 theelepels harissa
 2 eetlepels bloem
 1 kropje botersla, schoongemaakt
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

In een mengkom de blokjes komkommer, rode paprika, blokjes tomaat en rode ui mengen met 3 eetlepels olie, het verse citroensap en de harissa. Harissa is een pikante, kruidige rode pepersaus, die oorspronkelijk uit Tunesië in Noord-Afrika afkomstig is.

2

Deze saus is in blikjes of tubes bij veel grote supermarkten en Noord-Afrikaanse en Oosterse voedingswinkels verkrijgbaar.

3

Deze salsa op een koele plek bewaren. De zeebaarsfilet of vergelijkbare stevige vissoort in blokjes of plakjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten en vervolgens met bloem bestuiven.

4

Drie eetlepels olie in een wok verhitten en de blokjes of plakjes roerbakken tot de buitenkant lichtbruin van kleur is. Iets laten afkoelen en met een blaadje botersla omwikkelen.

5

Verse blaadjes koriander over de salsa verdelen en bij de omwikkelde vis serveren.

6

Een goed gekoeld glas Brand IPA erbij drinken. Dit verfrissende bier van 7 vol% met een fruitig aroma, citrus toets en een aangename bitterheid in de afdronk is een aangename begeleider van de pittige salsa bij dit gerecht vanwege de toevoeging van harissa.

Notes

Zeebaarsfilet met komkommer, rode paprika, rode ui , harissa en Brand IPA