Zeebaars met salsa en saffraanrijst

Opbrengsten1 portie
 500 g zeebaarsfilet, of heek, of kabeljauw of roodbaars, of andere stevige vissoort, plakjes
 2 eetlepels kleine kappertjes, liefst op olie
 1 middelgrote trostomaat, geschild, piepkleine blokjes
 4 eetlepels bleekselderij, draadjes verwijderd, piepkleine blokjes
 2 eetlepels geraspte, geschilde sjalot
 1 eetlepel sambal oelek
 200 g saffraanrijst, of couscous met saffraan, gekookt of gestoomd
 4 eetlepels vers citroen- of limoensap
 olijfolie, extra vergine
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

Vier eetlepels olijfolie en citroen- of limoensap over de plakjes vis in een mengkom verdelen. Ruim 1 uur marineren en af en toe omkeren. In een mengkom de kappertjes, trostomaat, bleekselderij, sambal oelek en geraspte sjalot met vier eetlepels olie mengen. Ruim 1 uur in de koelkast of een koele plek plaatsen. De gemarineerde plakjes vis met wat zout bestrooien en op een grillpan of in een visklem op de barbecue kort om en om roosteren. Af en toe omkeren. Vis, salsa en saffraanrijst over voorverwarmde borden verdelen.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5%, zeer milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante en frisse toets van de salsa en de licht geroosterde smaak van de vis.

Ingrediënten

 500 g zeebaarsfilet, of heek, of kabeljauw of roodbaars, of andere stevige vissoort, plakjes
 2 eetlepels kleine kappertjes, liefst op olie
 1 middelgrote trostomaat, geschild, piepkleine blokjes
 4 eetlepels bleekselderij, draadjes verwijderd, piepkleine blokjes
 2 eetlepels geraspte, geschilde sjalot
 1 eetlepel sambal oelek
 200 g saffraanrijst, of couscous met saffraan, gekookt of gestoomd
 4 eetlepels vers citroen- of limoensap
 olijfolie, extra vergine
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:

Vier eetlepels olijfolie en citroen- of limoensap over de plakjes vis in een mengkom verdelen. Ruim 1 uur marineren en af en toe omkeren. In een mengkom de kappertjes, trostomaat, bleekselderij, sambal oelek en geraspte sjalot met vier eetlepels olie mengen. Ruim 1 uur in de koelkast of een koele plek plaatsen. De gemarineerde plakjes vis met wat zout bestrooien en op een grillpan of in een visklem op de barbecue kort om en om roosteren. Af en toe omkeren. Vis, salsa en saffraanrijst over voorverwarmde borden verdelen.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5%, zeer milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante en frisse toets van de salsa en de licht geroosterde smaak van de vis.

Notes

Zeebaars met salsa en saffraanrijst