Bereidingswijze:
Vier eetlepels olijfolie en citroen- of limoensap over de plakjes vis in een mengkom verdelen. Ruim 1 uur marineren en af en toe omkeren. In een mengkom de kappertjes, trostomaat, bleekselderij, sambal oelek en geraspte sjalot met vier eetlepels olie mengen. Ruim 1 uur in de koelkast of een koele plek plaatsen. De gemarineerde plakjes vis met wat zout bestrooien en op een grillpan of in een visklem op de barbecue kort om en om roosteren. Af en toe omkeren. Vis, salsa en saffraanrijst over voorverwarmde borden verdelen.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5%, zeer milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante en frisse toets van de salsa en de licht geroosterde smaak van de vis.
Bereidingswijze:
Vier eetlepels olijfolie en citroen- of limoensap over de plakjes vis in een mengkom verdelen. Ruim 1 uur marineren en af en toe omkeren. In een mengkom de kappertjes, trostomaat, bleekselderij, sambal oelek en geraspte sjalot met vier eetlepels olie mengen. Ruim 1 uur in de koelkast of een koele plek plaatsen. De gemarineerde plakjes vis met wat zout bestrooien en op een grillpan of in een visklem op de barbecue kort om en om roosteren. Af en toe omkeren. Vis, salsa en saffraanrijst over voorverwarmde borden verdelen.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5%, zeer milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante en frisse toets van de salsa en de licht geroosterde smaak van de vis.