Bereidingswijze:
De plakjes zeebaars met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en 3/4 van de reepjes sjalot kort, lichtbruin roerbakken en laten afkoelen. Na het afkoelen met de cajunkruiden bestrooien en voor de garnering achterhouden. De avocado met een vork fijn maken of met de staafmixer pureren. Op smaak brengen met het limoen- of citroensap en peper en zout. De plakjes zeebaars gelijkmatig met de bloem bestuiven. Olie in een wok of koekenpan verhitten en de plakjes om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. De avocadopuree over bordjes of schaaltjes verdelen. De plakjes zeebaars erop plaatsen. Met de gebakken reepjes sjalot en overige reepjes niet gebakken sjalot en blaadjes verse koriander garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de gebakken smaak van de zeebaars, de smeuïge, textuur van de avocadopuree, de nootachtige smaak, de frisse toets van het limoen- of citroensap, de licht pikante, kruidige smaak van de cajunkruiden en de frisse toets van de verse koriander.
Bereidingswijze:
De plakjes zeebaars met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en 3/4 van de reepjes sjalot kort, lichtbruin roerbakken en laten afkoelen. Na het afkoelen met de cajunkruiden bestrooien en voor de garnering achterhouden. De avocado met een vork fijn maken of met de staafmixer pureren. Op smaak brengen met het limoen- of citroensap en peper en zout. De plakjes zeebaars gelijkmatig met de bloem bestuiven. Olie in een wok of koekenpan verhitten en de plakjes om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. De avocadopuree over bordjes of schaaltjes verdelen. De plakjes zeebaars erop plaatsen. Met de gebakken reepjes sjalot en overige reepjes niet gebakken sjalot en blaadjes verse koriander garneren.
Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de gebakken smaak van de zeebaars, de smeuïge, textuur van de avocadopuree, de nootachtige smaak, de frisse toets van het limoen- of citroensap, de licht pikante, kruidige smaak van de cajunkruiden en de frisse toets van de verse koriander.