Zalmfilet met knolselderij en lamsoren

Categorie
Opbrengsten1 portie
 200 g zalmfilet, stukjes
 100 g gerookte zalmfilet, stukjes
 2 kleine sjalotjes, geschild, stukjes
 1 middelgrote knolselderij, geschild, plakken van 0,5 cm dikte
 75 g verse lamsoren (of zeekraal), beetgaar gestoomd
 15 cl groentebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
Uit de plakken knolselderij gelijkmatige rondjes, vierkantjes of driehoekjes met een speciaal vormpje steken. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de stukjes verse zalmfilet, samen met de stukjes sjalot roerbakken. De bouillon toevoegen en 10 minuten op de laagste hittebron laten pruttelen. Naar smaak extra bouillon gebruiken. In de wok of koekenpan laten afkoelen. Vervolgens de stukjes gerookte zalm erdoor roeren. Met een vork zo fijn mogelijk maken en op smaak brengen met peper en zout. De vormpjes knolselderij met het mengsel van de zalm beleggen en over voorverwarmde dessertbordjes verdelen. Met de lamsoren garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De verfrissende en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de gerookte toets van de zalm in combinatie met de volle, smeuïge smaak van de verse zalm, de aardse smaak van de knolselderij met de licht geroosterde toets en de licht zilte smaak van de lamsoren (of zeekraal).

Ingrediënten

 200 g zalmfilet, stukjes
 100 g gerookte zalmfilet, stukjes
 2 kleine sjalotjes, geschild, stukjes
 1 middelgrote knolselderij, geschild, plakken van 0,5 cm dikte
 75 g verse lamsoren (of zeekraal), beetgaar gestoomd
 15 cl groentebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
Uit de plakken knolselderij gelijkmatige rondjes, vierkantjes of driehoekjes met een speciaal vormpje steken. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de stukjes verse zalmfilet, samen met de stukjes sjalot roerbakken. De bouillon toevoegen en 10 minuten op de laagste hittebron laten pruttelen. Naar smaak extra bouillon gebruiken. In de wok of koekenpan laten afkoelen. Vervolgens de stukjes gerookte zalm erdoor roeren. Met een vork zo fijn mogelijk maken en op smaak brengen met peper en zout. De vormpjes knolselderij met het mengsel van de zalm beleggen en over voorverwarmde dessertbordjes verdelen. Met de lamsoren garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De verfrissende en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de gerookte toets van de zalm in combinatie met de volle, smeuïge smaak van de verse zalm, de aardse smaak van de knolselderij met de licht geroosterde toets en de licht zilte smaak van de lamsoren (of zeekraal).

Zalmfilet met knolselderij en lamsoren