Afdrukopties:

Zalmfilet met gegrilde courgette, preiringetjes en Budels Witte Parel

Opbrengsten1 portie

 400 g verse zalmfilet
 2 kleine courgettes
 1 kleine prei
 5 eetlepels zonnebloemolie
 2 eetlepels kleine kappertjes
 2 eetlepels lente-ui, flinterdun gesneden
 1 dl groenten- of gevogeltebouillon
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Het buitenste blad en de onderkant van de prei afsnijden, in dunne ringetjes snijden, afspoelen en in een vergiet laten uitlekken.

2

De courgette met een dunschiller in de lengte in dunne plakken snijden. De plakken in een schaal leggen en weinig zout en 3 eetlepels olie erover verdelen. De plakken iets deppen en vervolgens op een grillpan of op de barbecue in een klem leggen en aan beide kanten kort roosteren.

3

De zalmfilet in plakjes snijden en met weinig zout bestrooien. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de plakjes roerbakken. De preiringetjes toevoegen en nog even kort roerbakken. De bouillon erdoor roeren en 2 tot 3 minuten goed verwarmen. Af laten koelen en met een vork uit elkaar halen. Op smaak brengen met peper en zout.

4

De stukjes over de plakken courgette verdelen, oprollen en met een prikkertje vast zetten. Met kleine kappertjes en flinterdun gesneden lente-ui garneren.

5

Naar smaak met stokbrood serveren vergezeld van een goed gekoeld glas Budels Witte Parel. Dit verfrissende en fruitige biologische witbier van 5 vol%, combineert goed met de zachte smaak van de zalmfilet, de preiringetjes en de licht geroosterde toets van de courgette.