De zalmfilet met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De olie in een wok of koekenpan verhitten en de plakjes verse zalmfilet en piepkleine blokjes knolselderij roerbakken. In de wok of koekenpan laten afkoelen en op smaak brengen met peper en zout.
In een mengkom de afgekoelde zalmfilet en knolselderij met de stukjes gerookte zalmfilet en mayonaise mengen. Op smaak brengen met peper en zout.
De sneden stokbrood of ciabatta aan beide kanten licht roosteren op de grillpan en Iets laten afkoelen.
De dunne plakjes avocado met het verse citroensap besprenkelen om verkleuring tegen te gaan. De plakjes over het stokbrood of de ciabatta verdelen en met het zalmmengsel beleggen. Met fijngeknipte verse dille of bladpeterselie garneren.
Als aperitiefhapje serveren vergezeld van een goed gekoeld glas ZHB 1916 Lentebier, een moutig en fruitig blond bier van 6,5 vol%. Dit bier met een aangename milde bitterheid in de afdronk komt goed tot z’n recht bij de smaak van het zalmmengsel met de toets van de gerookte zalm, de aardse toets van de knolselderij, de subtiele smaak van de avocado en het vleugje citroen en de frisse toets van de fijngeknipte dille.
De zalmfilet met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De olie in een wok of koekenpan verhitten en de plakjes verse zalmfilet en piepkleine blokjes knolselderij roerbakken. In de wok of koekenpan laten afkoelen en op smaak brengen met peper en zout.
In een mengkom de afgekoelde zalmfilet en knolselderij met de stukjes gerookte zalmfilet en mayonaise mengen. Op smaak brengen met peper en zout.
De sneden stokbrood of ciabatta aan beide kanten licht roosteren op de grillpan en Iets laten afkoelen.
De dunne plakjes avocado met het verse citroensap besprenkelen om verkleuring tegen te gaan. De plakjes over het stokbrood of de ciabatta verdelen en met het zalmmengsel beleggen. Met fijngeknipte verse dille of bladpeterselie garneren.
Als aperitiefhapje serveren vergezeld van een goed gekoeld glas ZHB 1916 Lentebier, een moutig en fruitig blond bier van 6,5 vol%. Dit bier met een aangename milde bitterheid in de afdronk komt goed tot z’n recht bij de smaak van het zalmmengsel met de toets van de gerookte zalm, de aardse toets van de knolselderij, de subtiele smaak van de avocado en het vleugje citroen en de frisse toets van de fijngeknipte dille.