Zalm uit de oven met oestersaus, gember en Westmalle trappist Tripel

Opbrengsten1 portie
 4 zalmfilets, elk 100 à 125 gram
 6 eetlepels zonnebloemolie
 3 eetlepels Chinese oestersaus, uit fles
 3 theelepels fijn geraspte verse gember
 1 teentje knoflook, uit de knijper
 3 eetlepels flinterdun gesneden lente-ui
 2 eetlepels vers citroen- of limoensap
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. De zalmfilets met weinig zout bestrooien en 30 minuten marineren in een mengsel van 2 eetlepels olie en 2 eetlepels vers citroen- of limoensap. De zalmfilets af en toe omkeren. De Chinese oestersaus met de geschilde en fijn geraspte verse gember, het geperste teentje knoflook en 4 eetlepels olie goed mengen met de staafmixer.

2

De zalmfilets met keukenpapier deppen en over een ovenschaal verdelen. De temperatuur op 180 graden Celsius zetten en de zalmfilets gedurende 15 minuten bakken. Af en toe omkeren. Tegen het einde van de baktijd het mengsel van de Chinese oestersaus over de zalmfilets verdelen en na de baktijd nog kort in de oven laten.

3

De zalmfilets over voorverwarmde borden verdelen en met flinterdun gesneden lente-ui garneren, vergezeld van mihoen of dunne Chinese bami en beetgaar gekookte broccoliroosjes of reepjes beetgaar gekookte paksoi.

4

Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel erbij serveren. De volmondige en fruitige smaak en het aangename bittertje van de Westmalle Trappist Tripel combineren goed met de ziltige smaak van de oestersaus en de pittige smaak van de verse gember en de flinterdun gesneden lente-ui.

Ingrediënten

 4 zalmfilets, elk 100 à 125 gram
 6 eetlepels zonnebloemolie
 3 eetlepels Chinese oestersaus, uit fles
 3 theelepels fijn geraspte verse gember
 1 teentje knoflook, uit de knijper
 3 eetlepels flinterdun gesneden lente-ui
 2 eetlepels vers citroen- of limoensap
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De oven voorverwarmen op 200 graden Celsius. De zalmfilets met weinig zout bestrooien en 30 minuten marineren in een mengsel van 2 eetlepels olie en 2 eetlepels vers citroen- of limoensap. De zalmfilets af en toe omkeren. De Chinese oestersaus met de geschilde en fijn geraspte verse gember, het geperste teentje knoflook en 4 eetlepels olie goed mengen met de staafmixer.

2

De zalmfilets met keukenpapier deppen en over een ovenschaal verdelen. De temperatuur op 180 graden Celsius zetten en de zalmfilets gedurende 15 minuten bakken. Af en toe omkeren. Tegen het einde van de baktijd het mengsel van de Chinese oestersaus over de zalmfilets verdelen en na de baktijd nog kort in de oven laten.

3

De zalmfilets over voorverwarmde borden verdelen en met flinterdun gesneden lente-ui garneren, vergezeld van mihoen of dunne Chinese bami en beetgaar gekookte broccoliroosjes of reepjes beetgaar gekookte paksoi.

4

Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel erbij serveren. De volmondige en fruitige smaak en het aangename bittertje van de Westmalle Trappist Tripel combineren goed met de ziltige smaak van de oestersaus en de pittige smaak van de verse gember en de flinterdun gesneden lente-ui.

Notes

Zalm uit de oven met oestersaus, gember en Westmalle trappist Tripel