Afdrukopties:

Witte bonen met chorizo en gepofte knoflook

Opbrengsten1 portie

 400 g grote (Spaanse) witte bonen (alubias), uit pot of blik
 1 middelgrote ui
 150 g chorizo, in plakjes
 3 kleine tenen knoflook
 1 eetlepels fijngeknipte verse bieslook of bladselderij
 1 mespunt cayennepeper of scherpe rode paprikapoeder
 1,50 dl groenten- of gevogeltebouillon
 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De ui schillen en in stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de tenen knoflook met schil zeer kort roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten en met de deksel op de pan in ongeveer 10 tot 15 minuten garen. Twee eetlepels olie in een braadpan verwarmen en de stukjes ui om en om bakken.

2

De witte bonen en de bouillon toevoegen en gedurende 15 minuten op de laagste hittebron laten pruttelen. Het stoofvocht iets inkoken en de bieslook erdoor roeren. Mespunt cayennepeper erover verdelen.

3

De plakjes chorizo kort in een droge koekenpan om en om bakken. Zo warm mogelijk serveren met witte bonen en tenen gepofte knoflook.

4

Aanbevolen bieren: pilsener, amberkleurig bier, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, donker bier (bijvoorbeeld: dubbel) tussen 5 en 7 vol%, India Pale Ale (niet te zwaar gehopt).