Afdrukopties:

Witte asperges met een saus van bleekselderij, gekookt ei en KIEM

Opbrengsten1 portie

 16 witte asperges, geschild, harde onderkant verwijderd
 1 stengel bleekselderij, zonder draadjes, in kleine blokjes
 2 kleine eieren, gekookt, fijngehakt
 4 eetlepels crème fraîche
 15 cl groentebouillon
 1 eetlepel tot 2 eetlepels fijngeknipte verse bieslook
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De groentebouillon aan de kook brengen en de kleine blokjes bleekselderij kort beetgaar koken. De bouillon zoveel mogelijk afgieten en de crème fraîche erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden.

2

De geschilde asperges in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en iets laten afkoelen. De iets afgekoelde asperges en de saus over voorverwarmde borden verdelen.

3

Met de fijngehakte gekookte eieren garneren en met de fijngeknipte bieslook garneren. Een licht gekoeld glas Duits & Lauret KIEM erbij serveren. Dit blonde bier van 6,5 vol% met een subtiele frisheid, aangename licht bittere afdronk en zeer lichte houttoets combineert goed met de zachte smaken van de asperges, de saus van bleekselderij en de smaak van het gekookte ei, bestrooid met verse bieslook.