Afdrukopties:

Witlofbootjes met rivierkreeftjes, venkel, sinaasappel en Brand Weizen

Opbrengsten1 portie

 8 kleine, gave witlofblaadjes
 6 eetlepels eetlepels flinterdun gesneden venkelknol
 6 eetlepels eetlepels kleine ontvelde partjes sinaasappel
 150 g rivierkreeftjes, gekookt
 4 eetlepels olijfolie, extra vierge
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De flinterdunne reepjes venkelknol zeer kort beetgaar stomen in een mandje boven heet water en laten afkoelen.

2

De witlofblaadjes in elkaar schuiven en de reepjes venkelknol, partjes sinaasappel en rivierkreeftjes erover verdelen. Met olijfolie bedruppelen. Op smaak brengen met peper en zout.

3

Een goed gekoeld glas Brand Weizen erbij serveren. Dit fruitige en frisse bier van 5,1 vol% met een aangename zachte afdronk combineert goed met de frisse smaak van de partjes sinaasappel, de subtiele smaak van de reepjes venkel en de zachte smaak van de rivierkreeftjes.