Witlofbootjes met rivierkreeftjes, venkel, sinaasappel en Brand Weizen

Categorie
Opbrengsten1 portie
 8 kleine, gave witlofblaadjes
 6 eetlepels eetlepels flinterdun gesneden venkelknol
 6 eetlepels eetlepels kleine ontvelde partjes sinaasappel
 150 g rivierkreeftjes, gekookt
 4 eetlepels olijfolie, extra vierge
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De flinterdunne reepjes venkelknol zeer kort beetgaar stomen in een mandje boven heet water en laten afkoelen.

2

De witlofblaadjes in elkaar schuiven en de reepjes venkelknol, partjes sinaasappel en rivierkreeftjes erover verdelen. Met olijfolie bedruppelen. Op smaak brengen met peper en zout.

3

Een goed gekoeld glas Brand Weizen erbij serveren. Dit fruitige en frisse bier van 5,1 vol% met een aangename zachte afdronk combineert goed met de frisse smaak van de partjes sinaasappel, de subtiele smaak van de reepjes venkel en de zachte smaak van de rivierkreeftjes.

Ingrediënten

 8 kleine, gave witlofblaadjes
 6 eetlepels eetlepels flinterdun gesneden venkelknol
 6 eetlepels eetlepels kleine ontvelde partjes sinaasappel
 150 g rivierkreeftjes, gekookt
 4 eetlepels olijfolie, extra vierge
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De flinterdunne reepjes venkelknol zeer kort beetgaar stomen in een mandje boven heet water en laten afkoelen.

2

De witlofblaadjes in elkaar schuiven en de reepjes venkelknol, partjes sinaasappel en rivierkreeftjes erover verdelen. Met olijfolie bedruppelen. Op smaak brengen met peper en zout.

3

Een goed gekoeld glas Brand Weizen erbij serveren. Dit fruitige en frisse bier van 5,1 vol% met een aangename zachte afdronk combineert goed met de frisse smaak van de partjes sinaasappel, de subtiele smaak van de reepjes venkel en de zachte smaak van de rivierkreeftjes.

Notes

Witlofbootjes met rivierkreeftjes, venkel, sinaasappel en Brand Weizen