Afdrukopties:

Witlof met bruine bonenpuree

Opbrengsten1 portie

 3 gave witlofblaadjes
 250 g bruine bonen of jonge kapucijners, uit pot of blik
 2 theelepels milde chilipoeder
 2 sjalotjes
 8 eetlepels gevogelte- of groentenbouillon
 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 1 eetlepel fijngehakte bieslook
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Olie in een koekenpan verhitten en de sjalotjes al roerende goudgeel bakken. Hittebron op de laagste stand zetten, bruine bonen of jonge kapucijners erbij doen en gedurende 15 minuten stoven. Eventueel nierbonen (red kidney beans) gebruiken. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd de milde chilipoeder erdoor roeren.

2

Vervolgens pureren en naar smaak zeven. Op smaak brengen met peper en zout en over de witlofblaadjes verdelen. Met fijngeknipte bieslook garneren.

3

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weizen, amberkleurig bier, Saison, blond of donker bier, bijvoorbeeld dubbel tussen 6 en 8%, Session IPA (India Pale Ale) tussen 3 en 5%.