Afdrukopties:

Witlof met ansjovissaus en Hophûn van Het Brouwdok

Opbrengsten1 portie

 3 eetlepel olijfolie
 1 grote ui, fijngehakt
 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 ½ theelepel bruine suiker
 1 blikje ansjovisfilets in olie 50 gr, fijngehakt
 25 g boter
 1 snufje gemalen kruidnagel
 2 theelepel crème fraîche
 4 eetlepel melk
 4 grote stronken witlof, in de lengte in tweeën gesneden en bruin topje verwijderd
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Verhit de olie in een pan en bak de ui en de knoflook langzaam in ong. 10 minuten goudglanzend gaar. Voeg de suiker toe en bak al roerend nog 1 minuut.
Voeg de ansjovis toe en laat smelten. Roer dan de boter en het kruidnagelpoeder, gevolgd door een eetlepel water door de uien.
Goed mengen en daarna de crème fraîche en de melk toevoegen. De pan direct van het vuur halen.

2

De witlof 8 minuten stomen of koken. Dan in een ingevette overschaal schikken, met een klontje boter bedekken en kort onder de grill lichtbruin laten worden.

3

Serveer de witlof op een bord, met peper en zout naar smaak en dek af met een laagje ansjovissaus. Stokbrood of een gebakken aardappeltje zijn er lekker bij. Drink een gekoeld glas Hophûn van Het Brouwdok. De fruitige en licht bittere smaak combineert goed met het bittertje van de witlof.