Witlof, gerookte ham, bleekselderij en mandarijn

Categorie
Opbrengsten1 portie
 8 kleine stronkjes witlof, onderkant verwijderd
 150 g licht gerookte ham, in dunne reepjes
 1 kleine bleekselderijstengel, zonder draadjes, blokjes
 1 kleine mandarijn, partjes, geschild, kleine stukjes
 1 halve zoete appel, zonder klokhuis, kleine blokjes
 5 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 2 eetlepels vers citroen- of limoensap
 sneden licht geroosterd stokbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
In een mengkom de ham, bleekselderij, mandarijn, appel met de olie en het citroensap mengen. Op smaak brengen met peper en zout. De mengkom gedurende 30 minuten in de koelkast plaatsen. Het mengsel met de reepjes ham over de witlof verdelen. Naar smaak met licht geroosterd stokbrood of ciabatta serveren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol% of een mild gehopte India Pale Ale tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de frisse smaak van de bleekselderij, mandarijn en appel en de licht gerookte smaak van de ham in combinatie met het vaak aangename, zachte bittertje van de witlof.

Ingrediënten

 8 kleine stronkjes witlof, onderkant verwijderd
 150 g licht gerookte ham, in dunne reepjes
 1 kleine bleekselderijstengel, zonder draadjes, blokjes
 1 kleine mandarijn, partjes, geschild, kleine stukjes
 1 halve zoete appel, zonder klokhuis, kleine blokjes
 5 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 2 eetlepels vers citroen- of limoensap
 sneden licht geroosterd stokbrood of ciabatta
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
In een mengkom de ham, bleekselderij, mandarijn, appel met de olie en het citroensap mengen. Op smaak brengen met peper en zout. De mengkom gedurende 30 minuten in de koelkast plaatsen. Het mengsel met de reepjes ham over de witlof verdelen. Naar smaak met licht geroosterd stokbrood of ciabatta serveren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol% of een mild gehopte India Pale Ale tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de frisse smaak van de bleekselderij, mandarijn en appel en de licht gerookte smaak van de ham in combinatie met het vaak aangename, zachte bittertje van de witlof.

Witlof, gerookte ham, bleekselderij en mandarijn