Wilde rijst, shiitake, omelet, prei

Opbrengsten1 portie
 200 g wilde rijst of zilvervlies rijst, gekookt
 100 g shiitake, onderste kant verwijderd, dunne plakjes
 2 kleine sjalotten, geschild, stukjes
 2 kleine eieren
 4 eetlepels kookroom
 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas of oude kaas
 1 eetlepel fijngeknipte verse oregano of kleine takjes oregano
 20 cl groentebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

In een mengkom de eieren met de kookroom klutsen. En luchtige omelet hiervan bakken in de olie en laten afkoelen. Op smaak brengen met peper en zout. Vier eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes sjalot en plakjes shiitake kort roerbaken. Bouillon erdoor roeren en nog zeer kort verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de rijst erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper en zout. Over voorverwarmde borden verdelen. Met de oregano garneren. Naar smaak kan gedroogde oregano worden gebruikt. Met de geraspte kaas bestrooien.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren komt goed tot z'n recht bij de licht aardse smaak van de shiitake, in combinatie met de licht kruidige toets van de verse (of gedroogde) oregano en de licht zilte smaak van de geraspte kaas.

Ingrediënten

 200 g wilde rijst of zilvervlies rijst, gekookt
 100 g shiitake, onderste kant verwijderd, dunne plakjes
 2 kleine sjalotten, geschild, stukjes
 2 kleine eieren
 4 eetlepels kookroom
 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas of oude kaas
 1 eetlepel fijngeknipte verse oregano of kleine takjes oregano
 20 cl groentebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:

In een mengkom de eieren met de kookroom klutsen. En luchtige omelet hiervan bakken in de olie en laten afkoelen. Op smaak brengen met peper en zout. Vier eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes sjalot en plakjes shiitake kort roerbaken. Bouillon erdoor roeren en nog zeer kort verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de rijst erdoor scheppen. Op smaak brengen met peper en zout. Over voorverwarmde borden verdelen. Met de oregano garneren. Naar smaak kan gedroogde oregano worden gebruikt. Met de geraspte kaas bestrooien.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren komt goed tot z'n recht bij de licht aardse smaak van de shiitake, in combinatie met de licht kruidige toets van de verse (of gedroogde) oregano en de licht zilte smaak van de geraspte kaas.

Notes

Wilde rijst, shiitake, omelet, prei