Bereidingswijze:
De stukjes vijg gedurende 1 tot 2 uur in het bier in een mengkom weken. Na het weken samen met de rest van het bier met de staafmixer pureren of met een vork fijn maken. De sinaasappelmarmelade erdoor roeren. De dunne reepjes abrikoos in lauwwarm water in een mengkom gedurende 1 uur weken. In een vergiet laten uitlekken en in dunne reepjes snijden. In een mengkom een beslag maken van het ei en de halfvolle melk. Rondjes of driehoekjes of vierkantjes volkorenbrood door het beslag wentelen en het overtollige beslag terugdoen in de mengkom. Olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verwarmen en de vormpjes zo snel mogelijk op een middelhoge hittebron om en om lichtbruin bakken. De vijgenpuree erover verdelen en met de dunne reepjes abrikoos en walnoten garneren.
Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Tevreden MMXXI erbij serveren. Deze volmondige, zachtzoete, amberkleurige quadrupel van 10 vol% met een subtiele houttoets, past goed bij het zoetje van de vijgenpuree in combinatie met de subtiele toets van de sinaasappelmarmelade, het zachte zoetje van de abrikoos en de aardse smaak van de walnoten.
Dit bier is gebrouwen door Frontbrouwerij Duits en Lauret ter gelegenheid van het verschijnen van de publicatie ‘Tour des Trappistes’ (Birdy Publishing, Zwijndrecht) van George Nelis en Frank Stoute. De opbrengst van dit bier is bestemd voor de Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur. Informatie www.biermagazine.nl en www.duitslauret.com
Bereidingswijze:
De stukjes vijg gedurende 1 tot 2 uur in het bier in een mengkom weken. Na het weken samen met de rest van het bier met de staafmixer pureren of met een vork fijn maken. De sinaasappelmarmelade erdoor roeren. De dunne reepjes abrikoos in lauwwarm water in een mengkom gedurende 1 uur weken. In een vergiet laten uitlekken en in dunne reepjes snijden. In een mengkom een beslag maken van het ei en de halfvolle melk. Rondjes of driehoekjes of vierkantjes volkorenbrood door het beslag wentelen en het overtollige beslag terugdoen in de mengkom. Olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verwarmen en de vormpjes zo snel mogelijk op een middelhoge hittebron om en om lichtbruin bakken. De vijgenpuree erover verdelen en met de dunne reepjes abrikoos en walnoten garneren.
Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Tevreden MMXXI erbij serveren. Deze volmondige, zachtzoete, amberkleurige quadrupel van 10 vol% met een subtiele houttoets, past goed bij het zoetje van de vijgenpuree in combinatie met de subtiele toets van de sinaasappelmarmelade, het zachte zoetje van de abrikoos en de aardse smaak van de walnoten.
Dit bier is gebrouwen door Frontbrouwerij Duits en Lauret ter gelegenheid van het verschijnen van de publicatie ‘Tour des Trappistes’ (Birdy Publishing, Zwijndrecht) van George Nelis en Frank Stoute. De opbrengst van dit bier is bestemd voor de Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur. Informatie www.biermagazine.nl en www.duitslauret.com