Afdrukopties:

Wentelteefjes van rozijnenbrood, vijgenpuree en Westmalle Trappist Dubbel

Opbrengsten1 portie

 4 sneden rozijnenbrood
 1 ei
 1 dl Westmalle Trappist Dubbel, flesje van 33 cl, kamertemperatuur
 4 grote gedroogde vijgen
 3 eetlepels zonnebloemolie
 2 eetlepels zachte roomboter
 4 eetlepels amandelsnippers
 1 mespunt fijn geraspte sinaasappel- of mandarijnschil
1

De gedroogde vijgen in stukjes snijden en gedurende1 uur in het bier wellen. Na het wellen met een staafmixer zo fijn mogelijk pureren en de fijn geraspte sinaasappel- of mandarijnschil erdoor roeren.

2

Met een rond vormpje rondjes uit het rozijnenbrood steken. Eventueel in driehoekjes snijden.

3

In een mengkom of schaal het ei en het bier met de staafmixer mengen.

4

De zachte roomboter met de olie in een mengkom al roerende mengen. De rondjes of driehoekjes door het mengsel van ei en bier wentelen. In het mengsel van roomboter en olie aan beide kanten lichtbruin bakken. Na het bakken lichtjes met de vijgenpuree bestrijken. Met amandelsnippers, die zeer kort in een koekenpan zonder vet zijn verwarmd, garneren.

5

Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Dit donkere bier van 7 vol% met een aangename karamelsmaak en een licht zoetje, combineert goed met de zoete smaak van het rozijnenbrood , de vijgenpuree en de subtiele smaak van de verwarmde amandelsnippers.