Wentelteefjes met dadel- en amandelpuree en Duits en Lauret Winterstout

Categorie
Opbrengsten1 portie
 4 sneden volkorenbrood, zonder korst (of oud witbrood)
 1 dl halfvolle melk
 1 middelgroot ei
 3 eetlepels roomboter
 2 eetlepels zonnebloemolie
 5 ontpitte dadels
 6 eetlepels Duits en Lauret Winterstout
 4 eetlepels verkruimelde, ontvelde amandelen
 1 mespunt fijn geraspte sinaasappelschil
 poedersuiker
1

De dadels in kleine stukjes snijden en 30 minuten in warm water wellen. Na het wellen in een pan met enkele eetlepels van het water waarin de dadels zijn geweld, op de laagste hittebron verwarmen.

2

Al roerend de verkruimelde en ontvelde amandelen toevoegen en nog 10 minuten verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de fijn geraspte sinaasappelschil erdoor roeren. Laten afkoelen en vervolgens met een staafmixer pureren. Met de staafmixer beslag maken van de halfvolle melk, het ei en 6 eetlepels Duits en Lauret Winterstout.

3

De sneden volkorenbrood halveren of in de vorm van een driehoekje snijden. Lichtjes door het beslag halen, overtollig beslag verwijderen en in een mengsel van roomboter en olie om en om lichtbruin bakken. Het gebakken brood met de dadel- en amandelpuree lichtjes besmeren. Wat poedersuiker over dessertbordjes verdelen en de wentelteefjes erop plaatsen.

4

Een licht gekoeld glas Duits & Lauret Winterstout erbij serveren. Dit volmondige donkere bier van 8,5 vol% met een verwarmende afdronk, komt goed tot zijn recht met de volle smaak van de wentelteefjes, de smeuïge zoete smaak van de dadels in combinatie met de subtiele smaak van de verkruimelde amandelen.

Ingrediënten

 4 sneden volkorenbrood, zonder korst (of oud witbrood)
 1 dl halfvolle melk
 1 middelgroot ei
 3 eetlepels roomboter
 2 eetlepels zonnebloemolie
 5 ontpitte dadels
 6 eetlepels Duits en Lauret Winterstout
 4 eetlepels verkruimelde, ontvelde amandelen
 1 mespunt fijn geraspte sinaasappelschil
 poedersuiker

Aanwijzingen

1

De dadels in kleine stukjes snijden en 30 minuten in warm water wellen. Na het wellen in een pan met enkele eetlepels van het water waarin de dadels zijn geweld, op de laagste hittebron verwarmen.

2

Al roerend de verkruimelde en ontvelde amandelen toevoegen en nog 10 minuten verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de fijn geraspte sinaasappelschil erdoor roeren. Laten afkoelen en vervolgens met een staafmixer pureren. Met de staafmixer beslag maken van de halfvolle melk, het ei en 6 eetlepels Duits en Lauret Winterstout.

3

De sneden volkorenbrood halveren of in de vorm van een driehoekje snijden. Lichtjes door het beslag halen, overtollig beslag verwijderen en in een mengsel van roomboter en olie om en om lichtbruin bakken. Het gebakken brood met de dadel- en amandelpuree lichtjes besmeren. Wat poedersuiker over dessertbordjes verdelen en de wentelteefjes erop plaatsen.

4

Een licht gekoeld glas Duits & Lauret Winterstout erbij serveren. Dit volmondige donkere bier van 8,5 vol% met een verwarmende afdronk, komt goed tot zijn recht met de volle smaak van de wentelteefjes, de smeuïge zoete smaak van de dadels in combinatie met de subtiele smaak van de verkruimelde amandelen.

Wentelteefjes met dadel- en amandelpuree en Duits en Lauret Winterstout