De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen.
De boter en de bloemenhoning in een mengkom doen en met de staafmixer romig kloppen. Vervolgens al roerende met de mixer de eieren één voor één toevoegen. De bloem boven de mengkom zeven en de bakpoeder toevoegen. Goed roeren tot een luchtig beslag is ontstaan.
De verkruimelde walnoten door het beslag roeren en in een ingevette cakevorm doen. De overige walnoten erdoor roeren. De cakevorm in het midden van de oven plaatsen en gedurende 40 minuten of iets langer gaar en goudbruin bakken. De bovenkant eventueel met aluminiumfolie afdekken, zodat de bovenkant niet te donker wordt.
Uit de oven halen, in de cakevorm af laten koelen en in gelijkmatige plakken snijden. De plakken serveren op met poedersuiker bestrooide bordjes.
Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Dit donkere Trappistenbier van 7 vol% met een aangename karamelsmaak en een licht zoetje combineert goed met de licht zoete smaak van de cake en de aardse smaak van de walnoten.
De oven op 180 graden Celsius voorverwarmen.
De boter en de bloemenhoning in een mengkom doen en met de staafmixer romig kloppen. Vervolgens al roerende met de mixer de eieren één voor één toevoegen. De bloem boven de mengkom zeven en de bakpoeder toevoegen. Goed roeren tot een luchtig beslag is ontstaan.
De verkruimelde walnoten door het beslag roeren en in een ingevette cakevorm doen. De overige walnoten erdoor roeren. De cakevorm in het midden van de oven plaatsen en gedurende 40 minuten of iets langer gaar en goudbruin bakken. De bovenkant eventueel met aluminiumfolie afdekken, zodat de bovenkant niet te donker wordt.
Uit de oven halen, in de cakevorm af laten koelen en in gelijkmatige plakken snijden. De plakken serveren op met poedersuiker bestrooide bordjes.
Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Dit donkere Trappistenbier van 7 vol% met een aangename karamelsmaak en een licht zoetje combineert goed met de licht zoete smaak van de cake en de aardse smaak van de walnoten.