Volkorenbrood met avocado, tomaat, mandarijn en bleekselderij

Categorie
Opbrengsten1 portie
 1 rijpe avocado, geschild, ontpit, kleine blokjes of stukjes
 1 grote trostomaat, zaadlijst verwijderd, blokjes
 1 kleine bleekselderijstengel, draadjes verwijderd, kleine blokjes
 1 kleine mandarijn, geschild, ontveld, pitjes verwijderd, stukjes
 1 eetlepel fijngeknipte verse bieslook of koriander
 Sneden licht geroosterd volkorenbrood
 5 eetlepels olijfolie, extra vierge
 3 eetlepels vers limoen- of citroensap
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
In een mengkom de avocado, tomaat, bleekselderij en mandarijn mengen met de olijfolie en het limoensap. Op smaak brengen met peper en zout. De mengkom gedurende ruim 30 minuten in de koelkast plaatsen. Uit de koelkast halen en de fijngeknipte verse bieslook of koriander erdoor roeren. Met een vormpje rondjes, driehoekjes of vierkantjes uit het volkorenbrood steken en deze met het mengsel beleggen.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol% of mild gehopte India Pale Ale tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de verfrissende smaak van het mengsel in combinatie met de smaak van het licht geroosterde volkorenbrood.

Ingrediënten

 1 rijpe avocado, geschild, ontpit, kleine blokjes of stukjes
 1 grote trostomaat, zaadlijst verwijderd, blokjes
 1 kleine bleekselderijstengel, draadjes verwijderd, kleine blokjes
 1 kleine mandarijn, geschild, ontveld, pitjes verwijderd, stukjes
 1 eetlepel fijngeknipte verse bieslook of koriander
 Sneden licht geroosterd volkorenbrood
 5 eetlepels olijfolie, extra vierge
 3 eetlepels vers limoen- of citroensap
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
In een mengkom de avocado, tomaat, bleekselderij en mandarijn mengen met de olijfolie en het limoensap. Op smaak brengen met peper en zout. De mengkom gedurende ruim 30 minuten in de koelkast plaatsen. Uit de koelkast halen en de fijngeknipte verse bieslook of koriander erdoor roeren. Met een vormpje rondjes, driehoekjes of vierkantjes uit het volkorenbrood steken en deze met het mengsel beleggen.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol% of mild gehopte India Pale Ale tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de verfrissende smaak van het mengsel in combinatie met de smaak van het licht geroosterde volkorenbrood.

Notes

Volkorenbrood met avocado, tomaat, mandarijn en bleekselderij