Visfilet met pompoen en spinazie

Opbrengsten1 portie
 400 g verse visfilet, bijvoorbeeld kabeljauw, heek, zeebaars, roodbaars
 200 g flespompoen, geschild, zaadjes verwijderd, kleine blokjes of stukjes
 150 g bladspinazie, gespoeld
 2 sjalotten, geschild, in kleine blokjes of stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 2 theelepels gerookte, licht pikante paprikapoeder (Pimentón de la Vera)
 2 eetlepels fijngehakte bladselderij
 20 cl groentebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

De bladspinazie in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. De visfilet met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de flespompoen en stukjes sjalot kort roerbakken. De bouillon al roerend toevoegen en niet langer dan 15 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook en de fijngeknipte bladselderij erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en over voorverwarmde borden verdelen. Met de beetgare bladspinazie garneren. Naar smaak serveren met stokbrood, reepjes ciabatta of gekookte bloemige aardappelen.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht gerookte en pikante smaak van het vismengsel

Ingrediënten

 400 g verse visfilet, bijvoorbeeld kabeljauw, heek, zeebaars, roodbaars
 200 g flespompoen, geschild, zaadjes verwijderd, kleine blokjes of stukjes
 150 g bladspinazie, gespoeld
 2 sjalotten, geschild, in kleine blokjes of stukjes
 2 teentjes knoflook, geschild, uit de knijper
 2 theelepels gerookte, licht pikante paprikapoeder (Pimentón de la Vera)
 2 eetlepels fijngehakte bladselderij
 20 cl groentebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:

De bladspinazie in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. De visfilet met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. In een wok of koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en de flespompoen en stukjes sjalot kort roerbakken. De bouillon al roerend toevoegen en niet langer dan 15 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Tegen het einde van het verwarmen de geperste knoflook en de fijngeknipte bladselderij erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en over voorverwarmde borden verdelen. Met de beetgare bladspinazie garneren. Naar smaak serveren met stokbrood, reepjes ciabatta of gekookte bloemige aardappelen.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht gerookte en pikante smaak van het vismengsel

Notes

Visfilet met pompoen en spinazie