Visburger met bieslook mayonaise en Brand Lentebock

Opbrengsten1 portie
 400 g kabeljauw- of schelvis- of heekfilet
 2 dunne sneden (oud) witbrood, zonder korst
 8 eetlepels halfvolle melk
 1 groot ei
 6 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
 2 eetlepels fijngeknipte verse bieslook
 2 theelepels Dijon mosterd, of andere mosterd
 1 halve komkommer, geschild en in plakjes
 2 trostomaten, zonder zaadjes, in plakjes
 4 eetlepels zonnebloemolie
 8 kleine bolletjes volkorenbrood (of kleine pitabroodjes, kant en klaar))
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De visfilet in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

2

In een mengkom het in stukjes gesneden witbrood met de halfvolle melk mengen en met een vork fijnmaken. De beetgare visfilet en het ei toevoegen en goed mengen. Op smaak brengen met peper en zout en 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven.

3

In een mengkom de mayonaise met de verse fijngeknipte bieslook en 2 theelepels Dijon mosterd of andere mosterd mengen. Op smaak brengen met peper en zout en koel houden.

4

Het mengsel van visfilet uit de koelkast halen, gelijkmatige balletjes vormen en iets plat slaan. De olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de plat geslagen balletjes om en om bakken. Af en toe omkeren tot een lichtbruin licht krokant korstje is gevormd.

5

De broodjes halveren en de bovenkant in en koekenpan zonder vet kort verwarmen. Met de (lauwwarme) visburgers vullen, bieslookmayonaise erover verdelen en met plakjes tomaat en komkommer garneren.

6

Met een goed gekoeld glas Brand Lentebock serveren. De frisse smaak van dit bier van 6,5 vol%, verkregen door de Saazer hop, komt goed tot z’n recht bij de smaak van de vis in combinatie met de frisse smaak van de bieslookmayonaise, tomaat en komkommer.

Ingrediënten

 400 g kabeljauw- of schelvis- of heekfilet
 2 dunne sneden (oud) witbrood, zonder korst
 8 eetlepels halfvolle melk
 1 groot ei
 6 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
 2 eetlepels fijngeknipte verse bieslook
 2 theelepels Dijon mosterd, of andere mosterd
 1 halve komkommer, geschild en in plakjes
 2 trostomaten, zonder zaadjes, in plakjes
 4 eetlepels zonnebloemolie
 8 kleine bolletjes volkorenbrood (of kleine pitabroodjes, kant en klaar))
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De visfilet in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen.

2

In een mengkom het in stukjes gesneden witbrood met de halfvolle melk mengen en met een vork fijnmaken. De beetgare visfilet en het ei toevoegen en goed mengen. Op smaak brengen met peper en zout en 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven.

3

In een mengkom de mayonaise met de verse fijngeknipte bieslook en 2 theelepels Dijon mosterd of andere mosterd mengen. Op smaak brengen met peper en zout en koel houden.

4

Het mengsel van visfilet uit de koelkast halen, gelijkmatige balletjes vormen en iets plat slaan. De olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de plat geslagen balletjes om en om bakken. Af en toe omkeren tot een lichtbruin licht krokant korstje is gevormd.

5

De broodjes halveren en de bovenkant in en koekenpan zonder vet kort verwarmen. Met de (lauwwarme) visburgers vullen, bieslookmayonaise erover verdelen en met plakjes tomaat en komkommer garneren.

6

Met een goed gekoeld glas Brand Lentebock serveren. De frisse smaak van dit bier van 6,5 vol%, verkregen door de Saazer hop, komt goed tot z’n recht bij de smaak van de vis in combinatie met de frisse smaak van de bieslookmayonaise, tomaat en komkommer.

Notes

Visburger met bieslook mayonaise en Brand Lentebock