Vis met sjalot-bleekselderijsaus en mosterd

Categorie
Opbrengsten1 portie
 500 g staartstuk van kleine heek, kabeljauw, schelvis of andere stevige vis of andere delen van de vis
 2 sjalotten, geschild, piepkleine blokjes
 2 kleine bleekselderijstengels, draadjes verwijderd, piepkleine stukjes
 3 eetlepels pittige (grove) mosterd, bijvoorbeeld Dijon-mosterd
 2 afgestreken theelepels gekneusde witte peperkorrels
 30 cl groentebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 kleine takjes groen van de bleekselderij, voor de garnering
 2 eetlepels bloem
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
De vis met wat zout bestrooien en kort laten rusten. In een wok of koekenpan 4 eetlepels olie verhitten en de blokjes sjalot, stukjes bleekselderij kort roerbakken. De bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron 15 tot 20 minuten laten pruttelen. Tegen het einde van het verwarmen de mosterd roerend toevoegen. Iets laten afkoelen en de gekneusde witte peperkorrels erdoor roeren. De vis gelijkmatig met bloem bestuiven. Olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en de vis aan beide kanten lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. Naar smaak kan de vis op de barbecue of op de grillpan lichtbruin worden geroosterd. De vis samen met de saus over voorverwarmde borden verdelen. Met kleine takjes groen van de bleekselderij garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de pittige smaak van de mosterd in combinatie met de toets van de gekneusde witte peperkorrels.

Ingrediënten

 500 g staartstuk van kleine heek, kabeljauw, schelvis of andere stevige vis of andere delen van de vis
 2 sjalotten, geschild, piepkleine blokjes
 2 kleine bleekselderijstengels, draadjes verwijderd, piepkleine stukjes
 3 eetlepels pittige (grove) mosterd, bijvoorbeeld Dijon-mosterd
 2 afgestreken theelepels gekneusde witte peperkorrels
 30 cl groentebouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 kleine takjes groen van de bleekselderij, voor de garnering
 2 eetlepels bloem
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
De vis met wat zout bestrooien en kort laten rusten. In een wok of koekenpan 4 eetlepels olie verhitten en de blokjes sjalot, stukjes bleekselderij kort roerbakken. De bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron 15 tot 20 minuten laten pruttelen. Tegen het einde van het verwarmen de mosterd roerend toevoegen. Iets laten afkoelen en de gekneusde witte peperkorrels erdoor roeren. De vis gelijkmatig met bloem bestuiven. Olie in een koekenpan (anti-aanbaklaag) verhitten en de vis aan beide kanten lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. Naar smaak kan de vis op de barbecue of op de grillpan lichtbruin worden geroosterd. De vis samen met de saus over voorverwarmde borden verdelen. Met kleine takjes groen van de bleekselderij garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de pittige smaak van de mosterd in combinatie met de toets van de gekneusde witte peperkorrels.

Notes

Vis met sjalot-bleekselderijsaus en mosterd