Afdrukopties:

Vijgencake met zoete pompoen en walnoten

Opbrengsten1 portie

 8 gedroogde vijgen, dunne plakjes
 4 plakken (boter)cake, in gelijkmatige repen gesneden
 100 g flespompoen, geschild, zonder zaadjes, piepkleine blokjes
 100 g walnoten, fijn gestampt
 10 cl donker bier, bijvoorbeeld Dubbel, Porter of Quadrupel
 2 eetlepels (basterd)suiker
1

Bereidingswijze:
De (basterd)suiker in weinig water oplossen en aan de kook brengen. De blokjes flespompoen toevoegen en op de laagste hittebron 15 tot 20 minuten verwarmen. Het vocht zoveel mogelijk inkoken en in de pan laten afkoelen. De plakjes vijg gedurende 1 tot 2 uur in het bier weken. De randen van de repen cake lichtjes door de fijngestampte walnoten wentelen en met de plakjes vijg en de blokjes flespompoen beleggen.

Aanbevolen bier:
Donker bier (licht), bijvoorbeeld Dubbel, Porter tussen 5 en 8 vol%, Quadrupel of Barley wine tussen 8 en 10 vol% (bijvoorbeeld proefglaasje tussen 10 of 15 cl). Het zoetje van de vijgen en de smaak van de fijngemalen walnoten komen goed tot hun recht in het gezelschap van het lichte zoetje van de Dubbel en Porter en het volmondige zoetje van menige Quadrupel of Barley wine.