Vijgen met Camembert, peer en Capucijn

Categorie
Opbrengsten1 portie
 8 gedroogde vijgen
 8 kleine plakjes Camembert
 8 schijfjes rijpe peer, ontpit; bijvoorbeeld Forelle of Doyenné du Comice
 1 dl Capucijn van de Budelse brouwerij
 kleine takjes verse rozemarijn
 2 theelepels zoete paprikapoeder, voor de garnering (optie)
1

De gedroogde vijgen gedurende 2 uur in een mengkom in Capucijn wellen. Na het wellen met keukenpapier deppen. Over dessertbordjes verdelen en met plakjes Camembert, dunne plakjes peer en een klein takje verse rozemarijn garneren. Naar smaak met zoete paprikapoeder bestrooien (optie).

2

Met een goed gekoeld glas Capucijn serveren. Dit donkere volmondige bier van 6 vol% met een aangename afdronk combineert goed met de zoete smaak van de vijgen en de lichte toets van Capucijn in combinatie met de smeuïge substantie van de Camembert en de verfrissende smaak van de peer.

Ingrediënten

 8 gedroogde vijgen
 8 kleine plakjes Camembert
 8 schijfjes rijpe peer, ontpit; bijvoorbeeld Forelle of Doyenné du Comice
 1 dl Capucijn van de Budelse brouwerij
 kleine takjes verse rozemarijn
 2 theelepels zoete paprikapoeder, voor de garnering (optie)

Aanwijzingen

1

De gedroogde vijgen gedurende 2 uur in een mengkom in Capucijn wellen. Na het wellen met keukenpapier deppen. Over dessertbordjes verdelen en met plakjes Camembert, dunne plakjes peer en een klein takje verse rozemarijn garneren. Naar smaak met zoete paprikapoeder bestrooien (optie).

2

Met een goed gekoeld glas Capucijn serveren. Dit donkere volmondige bier van 6 vol% met een aangename afdronk combineert goed met de zoete smaak van de vijgen en de lichte toets van Capucijn in combinatie met de smeuïge substantie van de Camembert en de verfrissende smaak van de peer.

Notes

Vijgen met Camembert, peer en Capucijn