Afdrukopties:

Varkenswangen met hoisinsaus, knolselderijpuree en Gouden Carolus Classic

Opbrengsten1 portie

 500 g varkenswangen, schoongemaakt; bio kwaliteit
 1 grote ui, geschild en in blokjes of stukjes
 2 theelepels fijn geraspte, geschilde verse gember
 3 eetlepels hoisinsaus
 3,50 dl gevogelte- of groentebouillon
 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 250 g knolselderij, geschild en in blokjes
 200 g kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
 1 dl slagroom, niet geklopt
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De varkenswangen in gelijke stukken verdelen, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De olie in een braadpan verhitten en de stukken varkenswang aan alle kanten aanbraden. De ui al roerende toevoegen en kort mee braden.

2

Bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron 90 minuten stoven. Naar smaak extra bouillon gebruiken. Tegen het einde van de stooftijd het stoofvocht iets inkoken en de hoisinsaus erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden. Hoisinsaus is verkrijgbaar bij grote supermarkten op de afdeling Chinese- en oosterse producten en gespecialiseerde voedingswinkels. Deze licht zoete saus is gemaakt van onder meer sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode pepers, zout, suiker en water.

3

Tijdens het stoven de knolselderij en de aardappelen met een snufje zout gaar koken. Afgieten, terugdoen in de pan en de slagroom erdoor roeren. Pureren. Op smaak brengen met peper en zout en naar smaak met een snufje nootmuskaat (muskaatnoot).

4

Het vlees en de saus over voorverwarmde borden verdelen en met ringetjes lente ui garneren. Met knolselderijpuree en een licht gekoeld glas Gouden Carolus Classic van 8,5 vol% serveren. Dit volmondige, verwarmende donkere robijnrode bier met gedoseerde karamel- en aromatische mouten combineert goed met de zachte smaak van het vlees en de licht zoete toets van de saus en de smeuïge smaak van de knolselderijpuree.