Afdrukopties:

Varkenshaas met verse gember, sojasaus, sperzieboontjes, flespompoen en Brand Saison

Opbrengsten1 portie

 400 g varkenshaas
 200 g dunne sperzieboontjes, gehalveerd
 200 g flespompoen, geschild, zonder zaadjes en in kleine blokjes
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 4 theelepels geraspte verse gember
 2 eetlepels lichtzoete sojasaus
 2,50 dl gevogelte- of groentebouillon
 5 eetlepels zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De varkenshaas in plakjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Twee eetlepels zonnebloemolie in een wok verhitten en de sperzieboontjes en kleine blokjes flespompoen roerbakken. Tegen het einde van het roerbakken 1 dl bouillon al roerende toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.

2

Drie eetlepels olie in de wok verhitten en de plakjes varkenshaas roerbakken. Verse gember erdoor roeren en 1,5 dl bouillon al roerende toevoegen. Nog kort verwarmen en vervolgens de geperste knoflook en de sojasaus erdoor roeren.

3

Zo warm mogelijk met de sperzieboontjes en flespompoen serveren, vergezeld van droog gekookte witte rijst (bijvoorbeeld Basmati) of mihoen of Chinese vermicelli.

4

Een goed gekoeld glas Brand Saison erbij drinken. De frisse, fruitige smaak en de aangename lichtdroge afdronk van dit bier van 6,5 vol% combineren goed met de smaak van het vlees, de verse gember, knoflook en de sojasaus.