Een mengsel van 2 eetlepels olie en 1 eetlepel boter in een braad- of koekenpan pan verhitten. De partjes appel en het kaneelstokje al roerende toevoegen. Op de laagste stand van de hittebron gedurende 10 tot 15 minuten laten pruttelen. Halverwege de hittebron iets verhogen, de suiker, de geraspte verse gember erdoor roeren en nog kort op de laagste hittebron verwarmen. Enkele eetlepels water al roerende toevoegen, zodat er een egale saus is ontstaan. Het kaneelstokje verwijderen. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden.
Drie eetlepels olie in een wok verhitten en de plakjes varkenshaas of magere varkensfricandeau kort roerbakken. De plakjes met de saus over voorverwarmde borden verdelen.
Met kleine aardappelkroketjes en beetgaar gestoomde of beetgaar gekookte broccoli roosjes serveren. Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Dit donkere, volmondige bier van 7 vol% met een licht zoetje, komt goed tot z’n recht bij de licht zoete, licht kruidige smaak van de saus in combinatie met de smaak van de gewokte varkenshaas.
Een mengsel van 2 eetlepels olie en 1 eetlepel boter in een braad- of koekenpan pan verhitten. De partjes appel en het kaneelstokje al roerende toevoegen. Op de laagste stand van de hittebron gedurende 10 tot 15 minuten laten pruttelen. Halverwege de hittebron iets verhogen, de suiker, de geraspte verse gember erdoor roeren en nog kort op de laagste hittebron verwarmen. Enkele eetlepels water al roerende toevoegen, zodat er een egale saus is ontstaan. Het kaneelstokje verwijderen. Op smaak brengen met peper en zout en warm houden.
Drie eetlepels olie in een wok verhitten en de plakjes varkenshaas of magere varkensfricandeau kort roerbakken. De plakjes met de saus over voorverwarmde borden verdelen.
Met kleine aardappelkroketjes en beetgaar gestoomde of beetgaar gekookte broccoli roosjes serveren. Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij serveren. Dit donkere, volmondige bier van 7 vol% met een licht zoetje, komt goed tot z’n recht bij de licht zoete, licht kruidige smaak van de saus in combinatie met de smaak van de gewokte varkenshaas.