Varkenshaas met dadel- en sjalottensaus, rozemarijn en St. Joris Dubbele Tong

Opbrengsten1 portie
 400 g varkenshaas, in plakken
 6 dadels, ontpit, kleine stukjes
 3 sjalotjes, geschild, kleine stukjes
 1 theelepel fijngehakte verse rozemarijn naaldjes
 15 cl St. Joris Dubbele Tong, kamertemperatuur
 30 cl gevogelte- of groente bouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

In een mengkom de stukjes dadel gedurende 1 tot 2 uur in het bier wellen. De plakken varkenshaas met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. In een braadpan of wok 3 eetlepels olie verhitten en de stukjes sjalot zeer kort roerbakken. Stukjes dadel en de rest van het bier en de bouillon toevoegen. Op de laagste hittebron 20 minuten stoven. Na het stoven iets af laten koelen, met de staafmixer pureren en de fijngehakte verse rozemarijn erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.

2

Drie tot vier eetlepels olie in de wok of koekenpan verhitten en de plakken varkenshaas kort roerbakken. Af en toe omkeren. Op smaak brengen met peper en zout. Naar smaak kunnen de plakken varkenshaas ook licht geroosterd worden, ingevet met wat olie, op de grillpan, onder de grill van de oven of op de barbecue.

3

Zo warm mogelijk met de dadel- en sjalottensaus serveren, vergezeld aardappelkoekjes , beetgaar gekookte peultjes of broccoli roosjes. Een licht gekoeld glas St. Joris Dubbele Tong erbij drinken. De fruitige, licht kruidige toets van dit donkere bier van 7 vol% past goed bij de aangename zoete smaak van de saus in combinatie met de zachte smaak van de varkenshaas.

Ingrediënten

 400 g varkenshaas, in plakken
 6 dadels, ontpit, kleine stukjes
 3 sjalotjes, geschild, kleine stukjes
 1 theelepel fijngehakte verse rozemarijn naaldjes
 15 cl St. Joris Dubbele Tong, kamertemperatuur
 30 cl gevogelte- of groente bouillon
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

In een mengkom de stukjes dadel gedurende 1 tot 2 uur in het bier wellen. De plakken varkenshaas met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. In een braadpan of wok 3 eetlepels olie verhitten en de stukjes sjalot zeer kort roerbakken. Stukjes dadel en de rest van het bier en de bouillon toevoegen. Op de laagste hittebron 20 minuten stoven. Na het stoven iets af laten koelen, met de staafmixer pureren en de fijngehakte verse rozemarijn erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.

2

Drie tot vier eetlepels olie in de wok of koekenpan verhitten en de plakken varkenshaas kort roerbakken. Af en toe omkeren. Op smaak brengen met peper en zout. Naar smaak kunnen de plakken varkenshaas ook licht geroosterd worden, ingevet met wat olie, op de grillpan, onder de grill van de oven of op de barbecue.

3

Zo warm mogelijk met de dadel- en sjalottensaus serveren, vergezeld aardappelkoekjes , beetgaar gekookte peultjes of broccoli roosjes. Een licht gekoeld glas St. Joris Dubbele Tong erbij drinken. De fruitige, licht kruidige toets van dit donkere bier van 7 vol% past goed bij de aangename zoete smaak van de saus in combinatie met de zachte smaak van de varkenshaas.

Notes

Varkenshaas met dadel- en sjalottensaus, rozemarijn en St. Joris Dubbele Tong