Afdrukopties:

Varkenshaas met appel, abrikoos, rozemarijn en Brand Lentebock

Opbrengsten1 portie

 400 g varkenshaas, bio- of scharrelkwaliteit
 1 kleine zoetzure appel, geschild, zonder klokhuis, in blokjes
 4 gedroogde abrikozen
 2 kleine sjalotjes, geschild, in stukjes
 1 theelepel verse rozemarijndraadjes, fijngehakt
 1 dl Brand Lentebock, flesje van 30 cl
 2 dl gevogeltebouillon
 5 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De varkenshaas in gelijkmatige plakken snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.

2

De gedroogde abrikozen in flinterdunne stukjes snijden en 1 tot 2 uur in de Brand Lentebock wellen.

3

Twee eetlepels olie in een braadpan verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. De gewelde stukjes abrikoos, het restant van het bier en de bouillon erbij doen. Hittebron op de laagste stand zetten en 20 minuten laten pruttelen. Naar smaak extra bouillon gebruiken.

4

Vijf minuten voor het einde van de stooftijd de blokjes appel en de fijngehakte rozemarijndraadjes erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout.

5

Drie eetlepels olie in de wok of koekenpan verhitten en de plakken varkenshaas roerbakken. Af en toe omkeren. De plakken varkenshaas met de saus over voorverwarmde borden verdelen.

6

Een goed gekoeld glas Brand Lentebock van 6,5 vol% erbij serveren. De frisse en fruitige smaak van Brand Lentebock combineert goed met de zachte smaak van het vlees, de licht zoete smaak van de saus en de subtiele toets van de rozemarijn.