Tuinbonenpuree met kerrie

Categorie
Opbrengsten1 portie
 400 g tuinbonen, vers of uit pot of blik
 2 sjalotjes
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 3 theelepels milde kerriepoeder
 2 eetlepels vers citroensap
 1,50 dl gevogelte- of groentebouillon
 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 blaadjes verse munt
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bij het gebruik van verse, gedopte tuinbonen, deze met een snufje zout gaar koken.

2

Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Olie in een braadpan verwarmen, tuinbonen en stukjes sjalot toevoegen en kort roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten, bouillon toevoegen en 20 minuten stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd, de milde kerriepoeder en knoflook uit de knijper erdoor roeren en verder stoven. Vers citroensap erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.

3

Iets laten afkoelen en met een staafmixer pureren. Naar smaak eventueel zeven. Met enkele blaadjes verse munt garneren en met reepjes warme toast of Turks brood serveren.

4

Aanbevolen bieren: pilsener, witbier, Weizen, amberkleurig bier, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, IPA (India Pale Ale), niet te zwaar gehopt.

Ingrediënten

 400 g tuinbonen, vers of uit pot of blik
 2 sjalotjes
 2 teentjes knoflook, uit de knijper
 3 theelepels milde kerriepoeder
 2 eetlepels vers citroensap
 1,50 dl gevogelte- of groentebouillon
 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 blaadjes verse munt
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bij het gebruik van verse, gedopte tuinbonen, deze met een snufje zout gaar koken.

2

Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Olie in een braadpan verwarmen, tuinbonen en stukjes sjalot toevoegen en kort roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten, bouillon toevoegen en 20 minuten stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd, de milde kerriepoeder en knoflook uit de knijper erdoor roeren en verder stoven. Vers citroensap erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.

3

Iets laten afkoelen en met een staafmixer pureren. Naar smaak eventueel zeven. Met enkele blaadjes verse munt garneren en met reepjes warme toast of Turks brood serveren.

4

Aanbevolen bieren: pilsener, witbier, Weizen, amberkleurig bier, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, IPA (India Pale Ale), niet te zwaar gehopt.

Tuinbonenpuree met kerrie