Het bier bij dit recept:
Naam: Diverse bieren mogelijk zie recept
Type: Pilsener
Bij het gebruik van verse, gedopte tuinbonen, deze met een snufje zout gaar koken.
Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Olie in een braadpan verwarmen, tuinbonen en stukjes sjalot toevoegen en kort roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten, bouillon toevoegen en 20 minuten stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd, de milde kerriepoeder en knoflook uit de knijper erdoor roeren en verder stoven. Vers citroensap erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.
Iets laten afkoelen en met een staafmixer pureren. Naar smaak eventueel zeven. Met enkele blaadjes verse munt garneren en met reepjes warme toast of Turks brood serveren.
Aanbevolen bieren: pilsener, witbier, Weizen, amberkleurig bier, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, IPA (India Pale Ale), niet te zwaar gehopt.
Bij het gebruik van verse, gedopte tuinbonen, deze met een snufje zout gaar koken.
Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Olie in een braadpan verwarmen, tuinbonen en stukjes sjalot toevoegen en kort roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten, bouillon toevoegen en 20 minuten stoven. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd, de milde kerriepoeder en knoflook uit de knijper erdoor roeren en verder stoven. Vers citroensap erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.
Iets laten afkoelen en met een staafmixer pureren. Naar smaak eventueel zeven. Met enkele blaadjes verse munt garneren en met reepjes warme toast of Turks brood serveren.
Aanbevolen bieren: pilsener, witbier, Weizen, amberkleurig bier, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, IPA (India Pale Ale), niet te zwaar gehopt.