Tuinbonen met beenham

Categorie
Opbrengsten1 portie
 150 g kleine tuinbonen, uit pot of blik
 3 plakjes gekookte beenham
 2 teentjes knoflook, in kleine stukjes
 4 eetlepels rode paprika, in kleine blokjes
 1 eetlepel fijngeknipte verse munt
 2 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De olie in een koekenpan verhitten en de uitgelekte tuinbonen kort verwarmen. Hittebron op de laagste stand zetten, de kleine stukjes knoflook (of geperste knoflook) en rode paprika erdoor roeren en nog kort verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout.

2

Iets laten afkoelen, de fijngeknipte verse munt erdoor roeren en over de plakjes gekookte beenham verdelen. Oprollen of in de vorm van een envelopje serveren.

3

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session IPA (India Pale Ale) tussen 3 en 5 vol%.

Ingrediënten

 150 g kleine tuinbonen, uit pot of blik
 3 plakjes gekookte beenham
 2 teentjes knoflook, in kleine stukjes
 4 eetlepels rode paprika, in kleine blokjes
 1 eetlepel fijngeknipte verse munt
 2 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De olie in een koekenpan verhitten en de uitgelekte tuinbonen kort verwarmen. Hittebron op de laagste stand zetten, de kleine stukjes knoflook (of geperste knoflook) en rode paprika erdoor roeren en nog kort verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout.

2

Iets laten afkoelen, de fijngeknipte verse munt erdoor roeren en over de plakjes gekookte beenham verdelen. Oprollen of in de vorm van een envelopje serveren.

3

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, amberkleurig bier tussen 5 en 7 vol%, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session IPA (India Pale Ale) tussen 3 en 5 vol%.

Tuinbonen met beenham