Tortillawraps met eendenfilet, gegrilde flespompoen, preiringetjes en Brand Winterbock

Opbrengsten1 portie
 300 g ontvelde eendenborstfilet
 4 tortillawraps
 250 g flespompoen, gedeelte van de hals, geschild
 8 eetlepels preiringetjes, flinterdun gesneden
 1 eetlepel lichtzoete sojasaus
 1 eetlepel fijn geraspte sinaasappel- of mandarijnschil
 5 eetlepels zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
 Brand Winterbock, als begeleidend bier
1

De ontvelde eendenborstfilet met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Rondjes van 0,6 tot 0,7 cm dikte steken uit de hals van een flespompoen. De rondjes kort beetgaar koken en af laten koelen. In een mengkom doen en 2 eetlepels olie erover verdelen.

2

In een grillpan of onder de grill van de oven om en om lichtbruin roosteren. De tortillawraps volgens de gebruiksaanwijzing verwarmen en vervolgens warm houden

3

De eendenborstfilet in gelijkmatige plakjes snijden. Twee eetlepels olie in een wok verhitten en de plakjes eendenborstfilet zo kort mogelijk roerbakken. Tegen het einde van het roerbakken de fijn geraspte sinaasappel- of mandarijnschil erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.

4

Een eetlepel olie in de wok verhitten, de preiringetjes kort roerbakken en de lichtzoete sojasaus erdoor roeren. De warme tortillawraps met de plakjes eendenborstfilet, rondjes geroosterde flespompoen en preiringetjes beleggen.

5

Een licht gekoeld proefglas (15 cl) of glas Brand Winterbock bij erbij serveren. De kruidige en licht zoete toetsen van dit donkere bier ondersteunen op subtiele wijze het zachte eendenvlees met het frisse accent van de fijn geraspte sinaasappel- of mandarijnschil, in combinatie met de licht geroosterde smaak van de flespompoen en het zoetje van de preiringetjes.

Ingrediƫnten

 300 g ontvelde eendenborstfilet
 4 tortillawraps
 250 g flespompoen, gedeelte van de hals, geschild
 8 eetlepels preiringetjes, flinterdun gesneden
 1 eetlepel lichtzoete sojasaus
 1 eetlepel fijn geraspte sinaasappel- of mandarijnschil
 5 eetlepels zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
 Brand Winterbock, als begeleidend bier

Aanwijzingen

1

De ontvelde eendenborstfilet met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Rondjes van 0,6 tot 0,7 cm dikte steken uit de hals van een flespompoen. De rondjes kort beetgaar koken en af laten koelen. In een mengkom doen en 2 eetlepels olie erover verdelen.

2

In een grillpan of onder de grill van de oven om en om lichtbruin roosteren. De tortillawraps volgens de gebruiksaanwijzing verwarmen en vervolgens warm houden

3

De eendenborstfilet in gelijkmatige plakjes snijden. Twee eetlepels olie in een wok verhitten en de plakjes eendenborstfilet zo kort mogelijk roerbakken. Tegen het einde van het roerbakken de fijn geraspte sinaasappel- of mandarijnschil erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.

4

Een eetlepel olie in de wok verhitten, de preiringetjes kort roerbakken en de lichtzoete sojasaus erdoor roeren. De warme tortillawraps met de plakjes eendenborstfilet, rondjes geroosterde flespompoen en preiringetjes beleggen.

5

Een licht gekoeld proefglas (15 cl) of glas Brand Winterbock bij erbij serveren. De kruidige en licht zoete toetsen van dit donkere bier ondersteunen op subtiele wijze het zachte eendenvlees met het frisse accent van de fijn geraspte sinaasappel- of mandarijnschil, in combinatie met de licht geroosterde smaak van de flespompoen en het zoetje van de preiringetjes.

Tortillawraps met eendenfilet, gegrilde flespompoen, preiringetjes en Brand Winterbock