Tortilla met krab

Opbrengsten1 portie
 400 g krabbenvlees, gekookt, vers of uit pot of blik
 4 middelgrote aardappelen, geschild, blokjes of plakjes
 4 eieren
 1 kleine prei, dunne ringetjes
 2 theelepels selderijzout
 4 eetlepels mayonaise, liefst zelfgemaakt
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
In een mengkom het krabbenvlees met het selderijzout en de mayonaise mengen en 30 minuten of iets langer in de koelkast plaatsen. Bij gebruik van krab uit pot of blijk de eventueel harde stukjes verwijderen. Buitenste blad van de prei afsnijden en in dunne ringetjes snijden. De dunne ringetjes in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. Vier tot vijf eetlepels olie in een koekenpan verhitten en de blokjes of plakjes aardappel goudgeel bakken. De pan goed schudden en af en toe omkeren tot de aardappel gaar is. In een mengkom de eieren goed klutsen en de blokjes of plakjes aardappel erdoor roeren. Vier eetlepels olie in een koekenpan verhitten en het beslag om en om lichtbruin bakken. Erop toezien dat de binnenkant smeuïg blijft. De tortilla in gelijkmatige plakken snijden en met het krabbenvlees en de ringetjes prei garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de subtiele, zachte smaak van het krabbenvlees in combinatie met de smeuïge textuur van de tortilla en de frisse toets van de ringetjes prei.

Ingrediënten

 400 g krabbenvlees, gekookt, vers of uit pot of blik
 4 middelgrote aardappelen, geschild, blokjes of plakjes
 4 eieren
 1 kleine prei, dunne ringetjes
 2 theelepels selderijzout
 4 eetlepels mayonaise, liefst zelfgemaakt
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
In een mengkom het krabbenvlees met het selderijzout en de mayonaise mengen en 30 minuten of iets langer in de koelkast plaatsen. Bij gebruik van krab uit pot of blijk de eventueel harde stukjes verwijderen. Buitenste blad van de prei afsnijden en in dunne ringetjes snijden. De dunne ringetjes in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. Vier tot vijf eetlepels olie in een koekenpan verhitten en de blokjes of plakjes aardappel goudgeel bakken. De pan goed schudden en af en toe omkeren tot de aardappel gaar is. In een mengkom de eieren goed klutsen en de blokjes of plakjes aardappel erdoor roeren. Vier eetlepels olie in een koekenpan verhitten en het beslag om en om lichtbruin bakken. Erop toezien dat de binnenkant smeuïg blijft. De tortilla in gelijkmatige plakken snijden en met het krabbenvlees en de ringetjes prei garneren.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de subtiele, zachte smaak van het krabbenvlees in combinatie met de smeuïge textuur van de tortilla en de frisse toets van de ringetjes prei.

Tortilla met krab