Afdrukopties:

Tortilla chips met kalkoenfilet, spinazie en prei

Opbrengsten1 portie

 300 g kalkoenfilet, kleine blokjes
 16 middelgrote taco-schelpen, of meer
 100 g bladspinazie, steeltjes verwijderd, schoongemaakt
 100 g prei, schoongemaakt, flinterdunne ringetjes, kort gestoomd
 2 afgestreken theelepels geplette komijnzaadjes
 2 teentjes knoflook, geperst
 2 afgestreken theelepels pikante chilivlokken of cayennepeper
 15 cl groente- of gevogeltebouillon
 olijfolie of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:

Drie eetlepels olie in een koekenpan of wok verhitten. De blokjes kalkoenfilet kort aanbraden. De geplette komijnzaadjes en de bouillon toevoegen. Naar smaak iets meer bouillon gebruiken. Op de laagste hittebron 20 tot 25 minuten verwarmen. Af en toe roeren. Tegen het einde van het verwarmen de pikante chilivlokken erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en iets laten afkoelen. Twee eetlepels olie in een koekenpan of wok verwarmen en de bladspinazie kort roerbakken en laten afkoelen. De kalkoenfilet met weinig saus, bladspinazie en preiringetjes over de taco-schelpen verdelen. Op smaak brengen met peper en zout.

 

Aanbevolen bieren:

Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, Session India Pale tussen 3 en 5 vol%, amberkleurig bier tussen 5 en 8 vol%, bijvoorbeeld Spéciale Belge erbij serveren. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht pikante toets van de kalkoenfilet, de frisse toets van de prei en de bladspinazie met een vleugje knoflook.

Voedingswaarden

0 opdieningen

Opdien grootte