Tortilla, bacon, knolselderijmayonaise

Categorie
Opbrengsten1 portie
 3 middelgrote eieren
 1 grote aardappel, gekookt, kleine blokjes
 100 g bacon, plakjes
 150 g knolselderij, geschild, geraspt
 150 g dunne sperzieboontjes of kousenband, stukjes, gestoomd
 4 eetlepels mayonaise
 2 theelepels Dijon-mosterd of pittige grove mosterd
 3 theelepels mierikswortelcrème, uit pot
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

Bereidingswijze:
In een mengkom de geraspte knolselderij met de mayonaise, mosterd en mierikswortelcrème mengen. Op smaak brengen met peper en zout. In de koelkast plaatsen gedurende 1 uur of iets langer. In een mengkom de eieren met de blokjes aardappel mengen. Olie in een koekenpan verhitten en van het beslag een smeuïge omelet bakken. Na het stollen van de ene kant omdraaien en nog zeer kort goudgeel of lichtbruin bakken. De plakjes bacon in een droge koekenpan zo licht krokant mogelijk bakken. Na het bakken laten afkoelen en grof verkruimelen. De omelet in rondjes of driehoekjes snijden en met de verkruimelde bacon en het mengsel van de mayonaise garneren. De gestoomde sperzieboontjes of stukjes kousenband rondom de omelet plaatsen.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht zilte smaak van de licht krokant gebakken bacon in combinatie met het mengsel van de mayonaise.

Ingrediënten

 3 middelgrote eieren
 1 grote aardappel, gekookt, kleine blokjes
 100 g bacon, plakjes
 150 g knolselderij, geschild, geraspt
 150 g dunne sperzieboontjes of kousenband, stukjes, gestoomd
 4 eetlepels mayonaise
 2 theelepels Dijon-mosterd of pittige grove mosterd
 3 theelepels mierikswortelcrème, uit pot
 olijf- of zonnebloemolie
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Bereidingswijze:
In een mengkom de geraspte knolselderij met de mayonaise, mosterd en mierikswortelcrème mengen. Op smaak brengen met peper en zout. In de koelkast plaatsen gedurende 1 uur of iets langer. In een mengkom de eieren met de blokjes aardappel mengen. Olie in een koekenpan verhitten en van het beslag een smeuïge omelet bakken. Na het stollen van de ene kant omdraaien en nog zeer kort goudgeel of lichtbruin bakken. De plakjes bacon in een droge koekenpan zo licht krokant mogelijk bakken. Na het bakken laten afkoelen en grof verkruimelen. De omelet in rondjes of driehoekjes snijden en met de verkruimelde bacon en het mengsel van de mayonaise garneren. De gestoomde sperzieboontjes of stukjes kousenband rondom de omelet plaatsen.

Aanbevolen bieren:
Pils, witbier, Weizen, blond bier tussen 5 en 8 vol%, Saison, amberkleurig bier, bijvoorbeeld Spéciale Belge tussen 5 en 8 vol%, milde Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, milde New England India Pale Ale (NEIPA) tussen 5 en 8 vol%. De frisse en vaak fruitige smaak van deze bieren past goed bij de licht zilte smaak van de licht krokant gebakken bacon in combinatie met het mengsel van de mayonaise.

Tortilla, bacon, knolselderijmayonaise