Afdrukopties:

Tonijn met tomaat en hardgekookt ei

Opbrengsten1 portie

 200 g tonijn, uit pot of blik
 1 sjalotje, geschild, in stukjes
 2 theelepel chili vlokken
 5 eetlepel tomaatblokjes, pot of blik
 2 kleine hardgekookte eieren, in partjes
 1 trostomaat, zonder zaadjes, in blokjes
 3 eetlepel eetlepels olijf- of zonnebloemolie
 2 eetlepel groene, ontpitte olijven, gehalveerd
 sneden volkorenbrood, zonder korst, rondjes, licht geroosterd
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De tonijn met een vork uit elkaar halen. De olie in een wok of koekenpan verhitten en de tonijn, stukjes sjalot en tomaatblokjes kort roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten en 10 minuten verwarmen. Af en toe roeren. Tegen het einde van het verwarmen de chili vlokken erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en dit mengsel laten afkoelen.

2

De sneden volkorenbrood licht roosteren. Met een speciaal vormpje rondjes of driehoekjes uitsteken. De rondjes met het tonijnmengsel beleggen en met partjes hardgekookt ei, olijf en blokjes tomaat garneren.

3

Aanbevolen bier: pils, witbier, Weizen, Saison, Blond bier tussen 5 en 8 vol%, India Pale Ale (niet te zwaar gehopt) tussen 5 en 8 vol%.