Afdrukopties:

Tonijn met hardgekookt ei en preiringetjes

Opbrengsten1 portie

 175 g 1tonijn op olijfolie, MSC keurmerk (verantwoorde visvangst)
 6 tot 8 eetlepels preiringetjes
 2 hardgekookte eieren, gepeld en in stukjes
 2 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
 1 eetlepel Griekse yoghurt
 4 eetlepels ontpitte groene of zwarte olijven
 sneden stokbrood
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De stukjes tonijn in een vergiet laten uitlekken.

2

De preiringetjes kort beetgaar stomen of beetgaar koken en af laten koelen. In een mengkom de preiringetjes met de stukjes hardgekookt ei, mayonaise en Griekse yoghurt mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

3

De sneden stokbrood kort roosteren op een grillpan of onder de grill van de oven. Het mengsel over de sneden stokbrood verdelen en met een ontpitte groene of zwarte olijf garneren.

4

Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%,IPA (India Pale Ale), tussen 5 en 7 vol%, niet te zwaar gehopt.