Afdrukopties:

Tomaatjes met tonijn

Opbrengsten1 portie

 6 Tasty Tom tomaatjes of kleine trostomaten
 5 eetlepels tonijn uit blik, op olie (MSC kwaliteit)
 4 ansjovisreepjes, uit blik op olie
 4 eetlepels komkommer zonder schil en zaadlijst, in piepkleine blokjes
 1 mespuntje goed geboende, geraspte limoenschil
 4 eetlepels roomkaas
 2 theelepels Tabasco
 sliertjes limoenschil
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

In een mengkom de tonijn, ansjovisreepjes, geraspte limoenschil en Tabasco met de staafmixer pureren. Na het pureren de roomkaas en piepkleine blokjes komkommer erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en 1 tot 2 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven.

2

De Tasty Tom tomaatjes of kleine trostomaten halveren en de zaadlijst en zaadjes verwijderen. De ontstane holte met het tonijnmengsel vullen. Met dunne sliertjes limoenschil garneren.

3

Aanbevolen bieren: pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session IPA (India Pale Ale) tussen 3 en 5 vol%, Engelse IPA (India Pale Ale) tussen 5 en 7 vol%.