Tomaat met krab en groene asperges en Cuvée des Trolls

Categorie
Opbrengsten1 portie
 4 middelgrote trostomaten
 175 g krabbenvlees, gekookt
 5 eetlepel mayonaise, liefst zelf gemaakt
 8 verse groene asperge punten, schoongemaakt
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De aspergepunten in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen.

2

De trostomaten halveren en zoveel mogelijk uithollen. De holte met weinig zout bestrooien.

3

In een mengkom het krabbenvlees met de mayonaise mengen. Op smaak brengen met peper en zout en over de trostomaten verdelen. Met puntasperges garneren.

4

Een goed gekoeld glas Cuvée des Trolls van Dubuisson. De fruitige aroma’s van dit ongefilterde blond bier van 7 vol% komen goed tot hun recht bij de zachte smaak van de krab in combinatie met de frisse smaak van de tomaat.

Ingrediënten

 4 middelgrote trostomaten
 175 g krabbenvlees, gekookt
 5 eetlepel mayonaise, liefst zelf gemaakt
 8 verse groene asperge punten, schoongemaakt
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De aspergepunten in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen.

2

De trostomaten halveren en zoveel mogelijk uithollen. De holte met weinig zout bestrooien.

3

In een mengkom het krabbenvlees met de mayonaise mengen. Op smaak brengen met peper en zout en over de trostomaten verdelen. Met puntasperges garneren.

4

Een goed gekoeld glas Cuvée des Trolls van Dubuisson. De fruitige aroma’s van dit ongefilterde blond bier van 7 vol% komen goed tot hun recht bij de zachte smaak van de krab in combinatie met de frisse smaak van de tomaat.

Notes

Tomaat met krab en groene asperges en Cuvée des Trolls