Tomaat met kipdijenfilet en ras el hanout

Categorie
Opbrengsten1 portie
 350 g kipdijenfilet, in blokjes of stukjes
 4 trostomaten, gehalveerd
 4 theelepel ras el hanout
 2 teentjes ontvelde knoflook, uit de knijper
 20 cl groente- of gevogelte bouillon
 5 eetlepel komkommerblokjes, zonder zaadlijst
 3 eetlepel zonnebloem- of olijfolie
 2 eetlepel fijngeknipte verse korianderblaadjes (optie)
 peper uit de molen en zout naar smaak
1

De trostomaten halveren en het vruchtvlees verwijderen. Zoveel mogelijk de zaadjes verwijderen en het overgebleven vruchtvlees in kleine stukjes snijden.

2

Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de blokjes of stukjes kip roerbakken. Knoflook en bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron 20 minuten laten pruttelen. Af en toe omkeren. Tegen het einde de ras el hanout en blokjes komkommer erdoor roeren en iets laten afkoelen. Op smaak brengen met peper en zout. Ras el hanout is in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten verkrijgbaar.

3

De uitgeholde en gehalveerde tomaten met dit mengsel vullen. Naar smaak met enkele blaadjes verse koriander garneren.

4

Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), Witbier, Weizen, Saison, Blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale (niet te zwaar gehopt).

Ingrediënten

 350 g kipdijenfilet, in blokjes of stukjes
 4 trostomaten, gehalveerd
 4 theelepel ras el hanout
 2 teentjes ontvelde knoflook, uit de knijper
 20 cl groente- of gevogelte bouillon
 5 eetlepel komkommerblokjes, zonder zaadlijst
 3 eetlepel zonnebloem- of olijfolie
 2 eetlepel fijngeknipte verse korianderblaadjes (optie)
 peper uit de molen en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

De trostomaten halveren en het vruchtvlees verwijderen. Zoveel mogelijk de zaadjes verwijderen en het overgebleven vruchtvlees in kleine stukjes snijden.

2

Drie eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de blokjes of stukjes kip roerbakken. Knoflook en bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron 20 minuten laten pruttelen. Af en toe omkeren. Tegen het einde de ras el hanout en blokjes komkommer erdoor roeren en iets laten afkoelen. Op smaak brengen met peper en zout. Ras el hanout is in mediterrane voedingswinkels en grote supermarkten verkrijgbaar.

3

De uitgeholde en gehalveerde tomaten met dit mengsel vullen. Naar smaak met enkele blaadjes verse koriander garneren.

4

Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), Witbier, Weizen, Saison, Blond bier tussen 5 en 7 vol%, Session India Pale Ale tussen 3 en 5 vol%, India Pale Ale (niet te zwaar gehopt).

Notes

Tomaat met kipdijenfilet en ras el hanout